volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice

Sekanje pirhov v Stopičah

Piše: R.K.

Čas objave:
12.04.2023 07:35

Po treh letih premora zaradi korone so v Stopičah na velikonočno nedeljo spet pripravili 29. tekmovanje v sekanju pirhov.

Prizorišče so iz gasilskega doma prestavili na igrišče pri osnovni šoli Stopiče. S tem so poskrbeli za večjo varnost za otroke in ostale udeležence. Tekmovanje je pripravila ekipa zanesenjakov, ki skrbijo, da se ta običaj ohranja še naprej. Na pomoč pa so tokrat pristopili člani športnega društva Stopiče. Izkupiček bo še kako prišel prav za ureditev pomožnega objekta na igrišču in za vzdrževanja igrišč, katere lahko  koristijo vsi krajani.

Tekmovanja se je letos udeležilo preko 100 tekmovalcev. Ker pravila dovoljujejo večkratno prijavo (vsakič je potrebno plačati tudi prijavo in s tem so sodelujoči dobili tudi malico) je na koncu tekmovalo 115 tekmovalcev. Vsi tekmovalci tekmujejo v eni kategoriji.

Pozitivno so bili presenečeni z udeležbo nežnejšega spola, kar 30 žensk oz. deklet, se je pomerilo v hudi konkurenci. Najboljša med njimi je bila Maja Šulc, ki je na koncu osvojila skupno 6 mesto, 7 mesto pa je osvojila Pija Puš.

Organizatorji so bili presenečeni bili tudi nad kar zajetnim število prijavljenih otrok, kar pomeni, da je tudi mladim mar za ohranjanje tega običaja.

Nagrade so prispevali lokalni obrtniki in podjetniki, nekateri so z nami že dolga leta. Nagradili smo 15 najboljših tekmovalcev in še kakšnega za povrh.

Boj za najboljšega sekača je bil hud. Na koncu pa se je svoje že 5. zmage veselil Peter Kastelic, ki je bil tudi povezovalec programa. Kot je že omenjeno, se vsak lahko prijavi tudi večkrat, se je Peter na provokacije ostalih tekmovalcev prijavi dvakrat in tako poskrbel, da je odnesel tudi drugo mesto.  Tretje mesto pa je zasedel Nejc Ravnih.