stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice

FOTO: Senovčanke odlične na World's Scholar Cup

Piše: Občina Krško

Čas objave:
22.02.2018 14:33

Osmošolke OŠ XIV. divizije Senovo Lea Šterban, Maja Kmetec in Petra Požun so na tekmovanju World's Scholar Cup v začetku februarja v Ljubljani dosegle odlično 3. mesto.

Gre za tekmovanje v angleškem jeziku, na katerem so se učenci iz Slovenije, Srbije in Avstrije pomerili v znanju s šestih različnih področij. Za osvojene tri zlate in šest srebrnih medalj, za 1. mesto v kvizu in odlično skupno tretje mesto je učenkam in njihovi mentorici Lei Opravž Ostrelič čestital tudi župan občine Krško mag. Miran Stanko.

Tekmovanje je obsegalo ekipno debato, kreativno skupinsko pisanje esejev in preizkus znanja s šestih področij, in sicer umetnosti in glasbe, naravoslovja, zgodovine, književnosti, sociologije in posebnega področja, letos je to bilo področje medsebojnih odnosov. Za to »bitko znanja« se učenci pripravljajo sami in v šoli pod vodstvom mentorja. Kot so povedale učenke, je bilo vloženega veliko dela, vendar se je z odličnim rezultatom vse obrestovalo, hkrati pa so v okviru dvodnevnega tekmovanja stkale tudi nova prijateljstva.

Z odličnimi rezultati na vseh področjih in skupno tretjim mestom v svoji kategoriji so si dekleta skupaj z mentorico zagotovile sodelovanja na naslednjem tekmovanju Global Round, ki bo v času letošnjih poletnih počitnic potekalo v Barceloni. Dekleta se že veselijo novih izzivov, mi pa jim želimo veliko uspeha.