profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice

Šivanje zaščitnih mask za občane občine Šentrupert

Piše: Štab CZ občine Šentrupert P.P.

Čas objave:
06.04.2020 08:53

Že od začetka razglašene epidemije koronavirusa sredi meseca marca, so na Občini Šentrupert ugotovili, da bo največja težava zagotovitev dovolj zaščitne opreme, ki bi bila najprej na voljo najbolj izpostavljenim posameznikom in organizacijam (Civilna zaščita, KORK, PGD…) nato pa tudi občanom, ki so imeli velike težave za zagotovitev zaščitne opreme.

Nekaj podjetij, ki delujejo na območju Občine Šentrupert (Povše Metal d.o.o., TIMS Lovše d.o.o., Anka Rokavec s.p.) in URSZR – Izpostava Novo mesto so jim priskočili na pomoč in jim zagotovili rokavice, razkužila in nekaj obraznih mask, za kar se jim iskreno zahvaljujejo.
Nasploh obrazne maske je (bilo) zelo težko dobiti. Zato so se na Občini Šentrupert z veseljem odzvali pobudi Medeje Kurent, da bi s prostovoljci izdelali masko za vsako gospodinjstvo v občini. Na pomoč so jim priskočile članice DPŽD Šentrupertske ter šivilja Petra Zaletel s strokovno pomočjo, kako se maske izdela.

Občina Šentrupert bo zagotovila blago in elastiko, prej omenjene prostovoljke pa šivilje. Lepo povabljeni posamezniki, ki bi tudi želeli pomagati pri šivanju mask.