Sončni mrk Dobra karma

5. junij 2020: začetek sezone mrkov! Kaj to ...

elon musk Svet24.si

Elon Musk pozval k 'razbitju' Bezosovega Amazona

marko-perkovic-thompson_pl6 Reporter.si

Hrvaški pevec Thompson bo lahko od Slovenije ...

Bolnišnica jesenice, jeseniška bolnišnica Svet24.si

Okužena medicinska sestra v jeseniški ...

07651X6465 Necenzurirano

Balkanski posli Telekoma brez sankcij za odgovorne...

rudi-bučar Odkrito.si

Bi prepoznali tega glasbenika?

Darja Gajšek Njena.si

Je Darjo Gajšek strah, da bi jo fotografirali v ...

Novice

Šivanje zaščitnih mask za občane občine Šentrupert

Piše: Štab CZ občine Šentrupert P.P.

Čas objave:
06.04.2020 08:53

Že od začetka razglašene epidemije koronavirusa sredi meseca marca, so na Občini Šentrupert ugotovili, da bo največja težava zagotovitev dovolj zaščitne opreme, ki bi bila najprej na voljo najbolj izpostavljenim posameznikom in organizacijam (Civilna zaščita, KORK, PGD…) nato pa tudi občanom, ki so imeli velike težave za zagotovitev zaščitne opreme.

Nekaj podjetij, ki delujejo na območju Občine Šentrupert (Povše Metal d.o.o., TIMS Lovše d.o.o., Anka Rokavec s.p.) in URSZR – Izpostava Novo mesto so jim priskočili na pomoč in jim zagotovili rokavice, razkužila in nekaj obraznih mask, za kar se jim iskreno zahvaljujejo.
Nasploh obrazne maske je (bilo) zelo težko dobiti. Zato so se na Občini Šentrupert z veseljem odzvali pobudi Medeje Kurent, da bi s prostovoljci izdelali masko za vsako gospodinjstvo v občini. Na pomoč so jim priskočile članice DPŽD Šentrupertske ter šivilja Petra Zaletel s strokovno pomočjo, kako se maske izdela.

Občina Šentrupert bo zagotovila blago in elastiko, prej omenjene prostovoljke pa šivilje. Lepo povabljeni posamezniki, ki bi tudi želeli pomagati pri šivanju mask.