Anatoli Antonov Svet24.si

V Kremlju nekateri razmišljajo o ameriški ponudbi

potres2 (1) Svet24.si

Zaradi potresov je v nevarnosti 400.000 ...

marjan dukaucic bobo Necenzurirano

Zadnje dejanje ministra Dikaučiča: več denarja ...

drago janca f andraz gombac Reporter.si

Veliki pisatelj Drago Jančar: Slovensko toksično...

doncic jenner Ekipa24.si

Dončić in ameriška zvezdnica! Saj ne boste ...

mojca1 Njena.si

Mojca srečno zaljubljena v mlajšega moškega

doncic 22 pm Ekipa24.si

Kaaaaj?! Slovenski medij šokantno nad Lukovo ...

Novice

Šivanje zaščitnih mask za občane občine Šentrupert

Piše: Štab CZ občine Šentrupert P.P.

Čas objave:
06.04.2020 08:53

Že od začetka razglašene epidemije koronavirusa sredi meseca marca, so na Občini Šentrupert ugotovili, da bo največja težava zagotovitev dovolj zaščitne opreme, ki bi bila najprej na voljo najbolj izpostavljenim posameznikom in organizacijam (Civilna zaščita, KORK, PGD…) nato pa tudi občanom, ki so imeli velike težave za zagotovitev zaščitne opreme.

Nekaj podjetij, ki delujejo na območju Občine Šentrupert (Povše Metal d.o.o., TIMS Lovše d.o.o., Anka Rokavec s.p.) in URSZR – Izpostava Novo mesto so jim priskočili na pomoč in jim zagotovili rokavice, razkužila in nekaj obraznih mask, za kar se jim iskreno zahvaljujejo.
Nasploh obrazne maske je (bilo) zelo težko dobiti. Zato so se na Občini Šentrupert z veseljem odzvali pobudi Medeje Kurent, da bi s prostovoljci izdelali masko za vsako gospodinjstvo v občini. Na pomoč so jim priskočile članice DPŽD Šentrupertske ter šivilja Petra Zaletel s strokovno pomočjo, kako se maske izdela.

Občina Šentrupert bo zagotovila blago in elastiko, prej omenjene prostovoljke pa šivilje. Lepo povabljeni posamezniki, ki bi tudi želeli pomagati pri šivanju mask.