stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice Novo mesto

Skupina TPV ob koncu leta pričakuje boljše izide od lanskih

Piše: Radio Krka/sta

Čas objave:
27.11.2016 15:42

Skupina TPV, dobaviteljica avtomobilske industrije, ki zaposluje nekaj več kot 1200 ljudi, je v devetmesečju zabeležila 105 milijonov evrov prihodkov od prodaje, s čimer je primerljivi lanski izidi presegla za osem odstotkov. Dobiček pred davki je znašal 2,4 milijona evrov, kar je približno dvakratnik primerljivega lanskega.

V novomeški matični TPV so za STA povedali, da so rast zabeležili zlasti na ameriškem in nemškem trgu, z vidika proizvodov pa se povečuje prodaja v segmentu karoserij in podvozij. Sicer pa si tako na ravni prihodkov kot dobička ob koncu leta obetajo presežek lanskih izidov.

Prihodki na ravni skupine TPV naj bi namreč presegli 135 milijonov evrov, medtem ko so lani dosegli 130 milijonov. Z upoštevanjem poslovanja do konca leta pa pričakujejo dva milijona evrov dobička, s čimer naj bi več kot podvojili primerljivi lanski izid.

Matična TPV je tudi poleti spremenila pravnoorganizacijsko obliko in se iz delniške družbe preoblikovala v družbo z omejeno odgovornostjo. Poslovodstvo družbe sta prevzela Marko Gorjup kot direktor, ki zastopa družbo posamično in brez omejitev ter Ivan Erenda kot direktor, ki družbo zastopa skupaj z njim.

Nekdanji predsednik uprave TPV Vladimir Gregor Bahč kot prokurist družbe TPV Group ostaja v aktivni lastniški vlogi, so dodali.

V skupini TPV so za naložbe lani namenili 3,75 milijona evrov, letos pa jih načrtujejo za 5,2 milijona. Te sicer izvajajo v okviru poslovnega načrta, ki sledi strateškim ciljem skupine, usmerjene pa so predvsem v širitev prostorskih zmogljivosti, nabavo in posodobitev opreme, v nove tehnologije, razvoj in izboljšavo poslovnih procesov.


Vlaganja tudi prvenstveno namenjajo zagotavljanju kakovostnih delovnih pogojev, sledijo zahtevam okoljskih predpisov in se zavedajo družbene odgovornosti, so poudarili.

Med svoje ključne trge uvrščajo Evropo, Severno Ameriko, Južno Afriko in Azijo. Kot svoje glavne kupce so navedli večje sistemske dobavitelje na segmentih podvozij, karoserij in sedežnih sklopov. Med temi so proizvajalci vozil BMW, Daimler, Renault-Nissan in Volkswagen ter vodilni sistemski dobavitelji, Brose, Faurecia, Johnson Controls in drugi.

Skupaj z najemnimi delavci je skupina konec septembra zaposlovala 1208 ljudi in matična družba 952. Na ravni skupine so letos zaposlili 160 ljudi, od teh 121 v matičnem podjetju, so še sporočili iz TPV.

TPV je na svetovnem trgu delujoče podjetje, ki se v zadnjih letih vse bolj uveljavlja kot razvojni dobavitelj avtomobilske industrije. Skupino poleg novomeškega matičnega sestavljajo še hčerinska podjetja - TPV Avto, TPV Center, TPV Prikolice in TPV Šumadija.