franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice

Slovenija piha 0,0

Piše: R.K.

Čas objave:
08.11.2023 08:02

Do 12. novembra poteka preventivna akcija Slovenija piha 0,0. Med 6. in 12. novembrom bodo policisti izvajali poostren nadzor nad psihofizičnim stanjem voznikov. Okrepljene aktivnosti povezane z nadzorom psihofizičnega stanja voznikov pa bodo potekale tudi med 11. in 31 decembrom.

V času akcije bodo poostreno nadzirali psihofizično stanje voznikov, preverjali vsebnost alkohola v izdihanem zraku. Kršitelje seveda čaka kazen v skladu s predpisi, vozniki, ki bodo "napihali" 0,0, pa bodo prejeli letak, s katerim bodo lahko pridobili vstopnice za že tradicionalni koncert Policijskega orkestra z letošnjim glasbenim gostom Hamom.


Voznikom svetujemo, naj vozijo le trezni! Če bodo uživali alkoholne pijače (ne glede na zaužito količino), naj se ne odločijo za vožnjo v cestnem prometu. Še vedno je skoraj vsaka deseta prometna nesreča povzročena pod vplivom alkohola. Že prvi popit kozarec alkoholne pijače vpliva na zaznavanje, zmožnost presoje in reakcijski čas voznika. Raziskave so pokazale, da se verjetnost povzročitve prometne nesreče že pri koncentraciji 0,5 promila podvoji, pri 1,1 promila alkohola pa 8-krat poveča v primerjavi s treznim voznikom. Verjetnost se z višjo stopnjo alkoholiziranosti eksponentno stopnjuje. Pri 1,5 promila se tveganje za nastanek prometne nesreče poveča za kar 22-krat! Da ne bi vse življenje obžalovali enega samega trenutka nepremišljenosti, bodite odgovorni in se udeležbi v prometu pod vplivom alkohola in drog odpovejte.
Policisti so na območju Policijske uprave Novo mesto letos (do 7. 11.) obravnavali 1.074 prometnih nesreč (1.127 v enakem obdobju 2022). V treh prometnih nesrečah s smrtnim izidom so umrli trije ljudje, v enakem obdobju lanskega leta je v osmih prometnih nesrečah umrlo devet oseb. Obravnavali so 47 prometnih nesreč, v katerih se je 50 oseb hudo poškodovalo (65 prometnih nesreč, v katerih se je 73 oseb hudo poškodovalo), 325 (340) prometnih nesreč z lažjimi telesnimi poškodbami in 699 (714) prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.