stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice

Sneg in podrta drevesa ovirajo promet

Piše: R.K.

Čas objave:
19.01.2024 07:34

Tudi našo regijo je zajelo močno sneženje. Na cestah so plužne posipne skupine, promet pa poteka počasneje in je ponekod oviran.

Dolenjska avtocesta bila ob 8. uri zjutraj zaprta med priključkoma Trebnje zahod in Bič proti Ljubljani. Trenutno je še vedno zaprta pred priključkom Višnja Gora proti Novemu mestu.

Zaradi zimskih razmer velja prepoved za tovorna vozila nad 7,5 tone na cestah Novo mesto - Metlika, Soteska - Črmošnjice - Črnomelj in Jugorje pri Metliki - Štrekljevec - Ručetna vas. 

Na prometnoinformacijskem centru voznike opozarjajo, naj se na pot odpravijo prej kot običajno in ne brez obvezne zimske opreme. 

Padavine so se do jutra razširile nad večji del Slovenijo, meja sneženja pa se bo v večjem delu države spustila do nižin. Marsikje bo močneje snežilo. Glavnina padavin bo padla med 6. in 10. uro, nato bodo od severovzhoda začele slabeti.

Po napovedih bo na Dolenjskem zapadlo od 10 do 20 centimetrov snega, v višjih legah več.

Policisti opozarjajo, da so vozne razmere zahtevne, promet pa upočasnjen. Policisti so na terenu, razmere na cestah spremljajo in o ugotovitvah obveščajo pristojne službe. Težave povzročajo tudi podrta drevesa, ki so padla na cesto in marsikje ovirajo promet. Do 10.30 so policisti obravnavali osem prometnih nesreč, v katerih ni bil nihče poškodovan, nastala je le premoženjska škoda na udeleženih vozil. V večini primerov je bil vzrok za prometno nesrečo neprilagojena hitrost glede na stanje vozišča. Voznikom svetujejo, naj upočasnijo hitrost, povečajo varnostno razdaljo in vozijo strpno. Na pot naj se odpravijo le, če je nujno. Prav tako naj preverijo razmere na cestah, z vozil pred vožnjo odstranijo sneg in se na pot odpravijo pravočasno. Previdni naj bodo tudi pešci, saj je na pločnikih marsikje še veliko snega. Hoja po robu cestišča je v zimskih razmerah zaradi nevarnosti zdrsov vozil še posebej nevarna. Tudi za pešce velja, naj opravke odložijo, če ti niso nujni.