franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Novo mesto

Sobota, polna nesreč

Piše: Radio Krka

Čas objave:
01.10.2016 16:58

Sobotno dopoldne in zgodnje popoldne je prvi oktobrski dan postreglo s kar nekaj nezgodami. Gasilci, policisti in reševalci so imeli skoraj vsaki dve uri polne roke dela.

Ob 14.58 sta v Ulici Staneta Rozmana v Črnomlju trčili osebni vozili. V nesreči se je poškodovalo pet oseb. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Črnomelj so jih oskrbeli na kraju in dve osebi odpeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Novo mesto. Tri poškodovane osebe pa so v bolnišnico odpeljali z osebnimi vozili. Gasilci PGD Črnomelj so odklopili akumulatorja na vozilih, požarno varovali kraj nesreče, pomagali reševalcem pri oskrbi ponesrečencev, usmerjali promet, pomagali vlečni službi in očistili cestišče.


Ob 15.12
je v naselju Grič pri Klevevžu, občina Šmarješke Toplice, voznik osebnega vozila zapeljal na brežino in se prevrnil na cesto. Med prevračanjem je padel iz vozila. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so poškodovanega oskrbeli na kraju in odpeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Novo mesto. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Zbure so pomagali pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe, zavarovali kraj nesreče in odklopili akumulator.

Ob 12.37
je v ulici Stanka Škalerja v Brežicah, padla kolesarka in se poškodovala. Reševalci UC NMP Brežice so jo oskrbeli na kraju nesreče in jo prepeljali v SB Brežice. Obveščene so bile pristojne službe.

Ob 10.38 se je v naselju Brestanica, občina Krško, pri padcu poškodoval motorist. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj nesreče ter nudili pomoč reševalcem NMP. Reševalci NMP Krško so poškodovanega motorista oskrbeli in prepeljali v SB Novo mesto.


Ob 10.11 je nad Artižo vasjo v občini Ivančna Gorica, pri delu v gozdu delavcu deblo zlomilo nogo. Na kraj nesreče so reševalci RPL poškodovanega oskrbeli. Posredovali so tudi gasilci PGD Šentvid pri Stični in PGD Stična, ki so nudili pomoč pri prenosu poškodovanega na približno 2,5 km dolgi poti gozda do ceste, kjer so ga naložili v reševalno vozilo, s katerim je bil prepeljan v bolnišnico.

Ob 8.51 sta v naselju Drnovo, občina Krško, trčili osebni vozili. Ena oseba se je pri tem poškodovala. Gasilci PGE Krško so protipožarno in protinaletno zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorje na vozilih, z absorbentom posuli razlite motorne tekočine, odstranili vozili iz cestišča ter vozišče očistili. Reševalci NMP Krško so poškodovano osebo oskrbeli in prepeljali v SB Brežice.

Ob 6.08 sta na Otoški cesti v rondoju pri Qulandiji v Novem mestu trčili osebni vozili. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so na kraju oskrbeli eno osebo in jo prepeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Novo mesto. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj nesreče in pomagali reševalcem.