nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice

Solidarnost na OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova

Piše: R.K.

Čas objave:
23.10.2023 12:36

V mesecu septembru so na šoli OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova pod skrbnim vodstvom in dobro organizacijo učiteljice športa Simone Bortek izvedli športni dan »Tek solidarnosti«.

Ta dan ni bil običajen športni dan, saj je imel poudarek na dobrodelni noti. Učenci so tekli, da bi pomagali eni od osnovnih šol, ki so jo prizadele avgustovske poplave. V akcijo so vključili tudi podjetja iz njihove okolice. Nesebično so se odzvali njihovem vabilu. 

Denar se je zbiral slab mesec dni. Zbrali so kar 2690,16 EUR, zato se na tem mestu zahvaljujejo vsem, ki so kakor koli prispevali k njihovi dobrodelni akciji.

V oktobru je skupina učencev (iz vsake triade po dva najbolj vztrajna tekača) v spremstvu dveh učiteljic obiskala OŠ Mengeš in jim simbolično predala zbrani prispevek.  Razkazali so jim prostore, ki so bili poplavljeni. Spodnje nadstropje šole, tj. 11 učilnic, kuhinja z jedilnico, telovadnica in garderobe, so trenutno neuporabni. Po svojih najboljših močeh se trudijo čim prej urediti vsaj nekaj učilnic, da bodo lahko vsi učenci imeli pouk v šoli. Pred šolo imajo postavljen šotor, ki je njihova začasna jedilnica. K sreči jim je bilo vreme naklonjeno, tako da so lahko imeli veliko pouka zunaj, v okolici šole.