stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice

Spomladansko čiščenje v Krškem

Piše: R.K.

Čas objave:
18.03.2023 09:20

Tudi v letu 2023 bo Mestna občina Krško v sodelovanju s krajevnimi skupnostmi in društvi pristopila k izvedbi pomladanskega čiščenja okolja.

Mestna občina Krško vabi krajevne skupnosti, organizacije in društva, ki se želijo vključiti v akcijo pomladanskega čiščenja, da najkasneje do srede, 19. aprila, pisno sporočijo svoj namen na naslov Mestna občina Krško, Cesta krških žrtev 14, 8270 Krško, oziroma elektronski naslov darko.anzicek@krsko.si (s pripisom "Za akcijo pomladanskega čiščenja okolja") in ob tem pisno dostavijo sledeče podatke:

  • okvirni datum vaše akcije (točen datum se bo uskladil z izvajalcem za postavitev kontejnerjev in odvoz kontejnerjev z odpadki),
  • število kontejnerjev, ki jih potrebujete,
  • lokacijo akcije z določenim mestom za postavitev kontejnerjev,
  • kontaktno osebo (točen naslov in telefonsko številko).

O akciji čiščenja je treba občino obvestiti vsaj sedem dni pred izvedbo.

Pomladansko čiščenje okolja je namenjeno odstranjevanju odpadkov, ki se nahajajo v naravi in bivalnem okolju. Ni pa namenjeno čiščenju bivališč (podstrešja, kleti, dvorišča…). V ta namen lahko gospodinjstva na podlagi naročila enkrat letno oddajo 3m3 odpadkov družbi KOSTAK d.d., kar je vključeno v ceno smetarine.

Lastnike zemljišč MO Krško opozarja, da so po Zakonu o varstvu okolja sami odgovorni za odložene odpadke na njihovih zemljiščih. Zato jih pozivajo, da zemljišča nadzirajo in kršitelje, ki nezakonito odlagajo odpadke na njihovih zemljiščih, prijavijo pristojni inšpekciji. Nadzor nad ravnanjem z odpadki izvaja Medobčinski inšpektorat – Skupni prekrškovni organ občinskih uprav občin Bistrica ob Sotli, Brežice, Krško, Radeče in Sevnica, telefonska številka (07) 49 81 382 in Inšpekcija za okolje, Inšpektorata RS za okolje in prostor, Območna enota Novo mesto, kamor lahko občani prijavijo kršitve v zvezi z ravnanjem z odpadki, telefonska številka (07) 39 42 160.