hurgada, plaža Svet24.si

Morski pes je do smrti pogrizel še romunsko ...

šolar, šolarka Svet24.si

Fenomen slovenskega znanja: vsi odlični in vsi ...

kdo vam laze1 Necenzurirano

Kdo vas hujska #kolumna

pirc musar ms Reporter.si

Kako sta obogatela Nataša Pirc Musar in njen mož...

doncic 22 mm Ekipa24.si

Navdušil jih je do solz! Luka Dončić na ...

dejan-kontrec, nina-osenar Njena.si

Nina Osenar javnosti prvič pokazala sina

olimpija stozice mm Ekipa24.si

Olimpija ima novega trenerja! Jutri bo prestavila ...

Novice

Sprejeli proračun za prihodnje leto

Piše: R.K.

Čas objave:
25.02.2022 07:26

Občinski svet Občine Mokronog-Trebelno se je včeraj sešel na 15. redni seji v tem mandatu, na kateri je med drugim potrdil proračun za prihodnje leto, ki predvideva 4,3 milijona evrov prihodkov in približno 50 tisoč evrov manj odhodkov.

Proračun za prihodnje leto je pripravljen na podlagi ocenjene realizacije v letu 2021, občinskemu svetu pa je bil predstavljen sredi decembra lani. »Med enomesečno javno obravnavo na občinsko upravo nismo prejeli nobenega predloga za spremembo in tako je občinski svet včeraj po konstruktivni razpravi potrdil predlog proračuna za prihodnje leto, ki ne predvideva zadolžitve in ne zmanjšuje sredstev za razpise za sofinanciranje delovanja društev in drugih organizacij. Kot doslej pa bodo imele prednost pri uresničevanju tiste naložbe in projekti, ki jih občina uspešno prijavi na razpise, ki omogočajo pridobitev denarja iz državnega in evropskega proračuna,« je po včerajšnji seji povedala direktorica občinske uprave Mojca Pekolj.

Osrednja naložba v prihodnjem letu ostaja gradnja in obnova cestne infrastrukture, čemur namenjajo 640 tisoč evrov, in sicer za projekt preboja Radna vas-Poljane, za izgradnjo pločnika na Puščavi in obnovo ceste s pločnikom v Radni vasi. Nadaljeval se bo postopek za četrte spremembe OPN, pripravil OPPN za stanovanjsko cono Stari trg in projektna dokumentacija za prenovo dotrajanih odsekov kanalizacije Mokronog, za obnovo ceste od Doreme proti Martinji vasi do Hrastovice in projektiranje pločnikov v naselju Hrastovica. Proračun predvideva tudi več sredstev za sofinanciranje izgradenj malih čistilnih naprav, sofinanciranje gasilske opreme in vozil, izgradnjo mrliške vežice Mokronog in pridobitev gradbenega dovoljenja in izbiro izvajalca za dozidavo štirih oddelkov vrtca Mokronožci.

Ostali sklepi:

Občinski svet je na včerajšnji seji med drugim sprejel spremembe pravilnika o kriterijih in postopku za sprejem otrok v vrtec, ki ukinja plačilo akontacije ter podrobneje opredeljuje prednostni sprejem otrok v vrtec. Imenoval je tudi predstavnike občine v tri svete javnih zavodov – Franc Dragan bo predstavnik občine v svetu Zdravstvenega doma Trebnje, Milica Korošec v svetu Knjižnice Pavla Golie Trebnje in Sandra Fišter v svetu Centra za izobraževanje in kulturo Trebnje.
Občinski svet je potrdil tudi predloge za prejemnike priznanj Občine Mokronog-Trebelno v letu 2022, ki jim bo župan priznanja izročil na slavnostni seji ob občinskem prazniku, ki bo 14. marca v dvorani Upravno-kulturnega središča Mokronog.