IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice Novo mesto

Srbi nezakonito preko jezu čez Kolpo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
30.05.2016 10:31

Novomeški policisti so minuli vikend intervenirali v 145 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 408 klicev. Obravnavali so štiri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 15 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

Petim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, lahke telesne poškodbe, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, požara, najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev in sprožitev signalno varnostnih naprav.

POVZROČITELJ NESREČE POD VPLIVOM ALKOHOLA

V noči na 28. 5. se je zgodila prometna nesreča v Družinski vasi. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 27-letni voznik zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom in trčil v varovalno ograjo. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,52 miligramov alkohola (1,08 g/kg).

V NEDELJO V NOVEM MESTU PADEC KOLESARJA IN MOTORISTA

V Novem mestu je 45-letni kolesar zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad kolesom, padel in se lažje poškodoval. Poškodbe so mu oskrbeli v novomeški bolnišnici.

Nekaj pred 20. uro je prav tako v Novem mestu 51-letni motorist zaradi neprilagojene hitrosti glede na mokro in spolzko vozišče izgubil oblast nad motorjem in padel. Poškodovanega motorista so reševalci odpeljali v bolnišnico.

ZASEGI VOZIL

Med kontrolo prometa v Boštanju so policisti 27. 5. ustavili voznika osebnega avtomobila Volkswagen golf. Ugotovili so, da 49-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, saj se mu na podlagi odločitve sodišča izvršuje sankcija prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

V Sevnici so avtomobil znamke Fiat cinquecento zasegli 20-letnemu vozniku. Med postopkom so namreč ugotovili, da kršitelj vozi avtomobil kljub sankciji prepovedi vožnje motornega vozila in začasnemu odvzemu vozniškega dovoljenja. Zoper kršitelja bodo napisali obdolžilni predlog.

V okolici Otočca so policisti 27. 5. dopoldan ustavili voznico osebnega avtomobila Fiat cinquecento in ji zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 46-letna kršiteljica je imela v litru izdihanega zraka 0,64 miligramov alkohola (1,33 g/kg). Policisti so še ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, saj še nikoli ni opravila vozniškega izpita, vozila pa je neregistriran avtomobil. Zaradi kršitev so ji izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Med opravljanjem nalog v okolici Novega mesa so policisti 27. 5. ustavili 21-letnega voznika mopeda, ki je na mopedu prevažal še dve osebi – 20-letno žensko in otroka, starega dve leti. 21-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistiran moped. O kršitvah so policisti z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

VLOMI

V noči na 27. 5. je v Črmošnjicah pri Stopičah nekdo vlomil v dve počitniški hiši in odtujil kosilnico, motokultivator in električno ročno orodje. Lastnika sta oškodovana za okoli 2600 evrov.

V okolici Šentjerneja je med 23. 5. in 27. 5. neznanec vlomil v zidanico in odtujil kosilnico. Škode je za okoli 400 evrov.

NEZAKONITO PRESTOPILI DRŽAVNO MEJO

Policisti Policijske postaje Metlika so 28. 5. popoldan, med opravljanjem nalog varovanja državne meje pri Krasincu, izsledili in prijeli osem državljanov Srbije, ki so nezakonito prestopili državno mejo preko jezu čez Kolpo. Po zaključenem postopku so tujce predali hrvaškim varnostnim organom.

ZASEGLI UKRADEN AVTOMOBIL

Na avtocesti pri Dobruški vasi so policisti 28. 5. v večernih urah ustavili voznika kombiniranega vozila, ki je na prikolici prevažal osebni avtomobil znamke BMW. 46-letni državljan Hrvaške naj bi avtomobil kupil v Italiji. Policisti so pregledali dokumente vozila in ob preverjanju v schengenskem informacijskem sistemu ugotovili, da je bil avtomobil ukraden v Italiji. Vozilo so zasegli in o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.