IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Alya 2 Njena.si

Alya: 'Vsi pravijo Alya kdaj bo otroček'

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Novice Krško

Srečanje članic Hostelling International v Krškem

Piše: Radio Krka

Čas objave:
15.04.2016 12:25

Mladinski center Krško je gostil 22 vodij mladinskih hostlov iz celotne Slovenije. Nosilna tema srečanja je bila učinkovita raba energije.

Srečanje se je pričelo z uvodnim predavanjem podjetja Best Connect, ki se ukvarja z varčevanjem energije. Skladno s tematiko so se nato odpravili v NEK Krško, kjer so prijazno predstavili delovanje nuklearne energije ter popeljali na ogled. Obiskovalci so bili  navdušeni nad strokovnostjo zaposlenih, ki so odgovarjali na naša številna vprašanja.

Sledil je ogled Mladinskega centra in hostla Krško, predstavitev programov, ki jih izvajajo skupaj z mladimi in za mlade. Nato pa je Popotniško združenje Slovenije, ki ima pod svojim okriljem Hostelling International v Sloveniji, izvedel še interaktivno vajo ECO MAPPING, ki udeležene spodbudi k razmišljanju o enostavnih ukrepih za sledenje učinkov trajnostnega razvoja.


Srečanje so zaključili v Vinski kleti kmečke zadruge Krško, kjer so predstavili svoje zaščiteno vino Cviček PTP ter ostala vina, ki jih proizvajajo (zeleni silvanec, modra frankinja, cvičkova penina, laški rizling). Ga. Simončič je podala tudi informacije o trženju, nastopu na trgu, promocije,... kar je bilo koristno tudi za udeležence srečanja, ki delujejo na področju turizma.