stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice

Srečanje podjetnikov, obrtnikov, kmetijskih gospodarstev in poslovnih partnerjev občine

Piše: R.K.

Čas objave:
08.04.2022 13:38

Po dveh letih je v četrtek v Kulturnem centru Primoža Trubarja vnovič potekalo srečanje podjetnikov, obrtnikov ter poslovnih partnerjev občine. Letos so bila vabljena tudi kmetijska gospodarstva.

Na dogodku so poleg gostitelja župana Občine Šentjernej Jožeta Simončiča zbrane nagovorili državna sekretarka na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo magistrica Polona Rifelj, ki je spregovorila v odsotnosti ministra Zdravka Počivalška. Prav tako sta zbrane nagovorila direktorica Območne obrtno-podjetniške zbornice Novo mesto magistrica Emilija Bratož ter direktor Kmetijsko gozdarskega zavoda Novo mesto Damijan Vrtin. V odsotnosti direktorja GZDBK Tomaža Kordiša pa je voditeljica Petra Rep Bunetič prebrala njegovo pismo.

Župan Jože Simončič je v svojem nagovoru zbrane nagovoril, da si občina prizadeva za skupni in glavni cilj omogočati čim višjo kakovost življenja ter spodbujanje usklajenega gospodarskega, družbenega in okoljskega razvoja. Zahvalil se je vsem gospodarstvenikom, saj je prav naša regija po gospodarski uspešnosti v državnem vrhu, znotraj regije pa smo po številnih kazalnikih med najuspešnejšimi. Izpostavil je podatek o povprečni mesečni bruto plači na zaposlenega, ki je po podatkih SURS-a za leto 2021 znašala v občini Šentjernej 1.975 evrov, kar občino v regiji uvršča na 2. mesto, takoj za Mestno občino Novo mesto. V svojem uvodnem pozdravu je izpostavil nekaj pomembnih naložb, med drugim gradnjo Industrijsko storitvene cone ISC - Sejmišče Šentjernej v površini 4,7 ha. Ker je bil projekt sofinanciran s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, se je župan zahvalil ministru Zdravku Počivalšku in njegovi ekipi za dobro sodelovanje in profesionalen pristop. Omenil je tudi področje infrastrukture, kjer se pospešeno vlaga v obnovo cestnega omrežja in v infrastrukturo za odvajanje in čiščenje odpadnih voda. Župan je dejal, da je za varnost in boljšo kakovost življenja strateškega pomena šentjernejska obvoznica, za katere prvi krak se z Direkcijo za infrastrukturo občina konkretno že pogaja. Ob tej priložnosti se je zahvalil tudi Direkciji za infrastrukturo. Omenil je, da občina v aprilu pričakuje gradbeno dovoljenje za gradnjo novega mostu čez reko Krko v Mršeči vasi. Izpostavil je tudi gradnjo doma starejših občanih, ki naj bi se po zagotovilih koncesionarja pričela v drugi polovici letošnjega leta, energetsko prenovo javnih stavb ter gradnjo nove športne dvorane. Zbranim je povedal, da je na srečanje gospodarstvenikov in podjetnikov letos povabil tudi tiste, ki kmetujejo in za vse nas pridelujejo hrano, to so kmetijska gospodarstva, ki so pomemben in enakovreden del gospodarskega življenja v občini.

Ob zaključku se je vsem zahvalil in jim zaželel prijeten glasbeni večer, ki ga je obogatila vokalistka Nuška Drašček s skupino.