Pomeranian Svet24.si

VIDEO: Poglejte, kako je psiček v ZDA pregnal ...

profimedia-0715131113 Svet24.si

Finska premierka po objavi posnetka z zabave ...

dragic doncic 22 af Necenzurirano

Konec omejitev TV prenosov Dončića in nogometašev

katarina kecek PL Reporter.si

Katarina Keček: Zaradi resnice o spolnem ...

goran dragic Ekipa24.si

Kaj je z Goranom Dragićem? Zakaj je igral le pet ...

Anja Baš Njena.si

Slovenska pevka drugič postala mamica

doncic Ekipa24.si

Vas zanima, v čem se te dni po Ljubljani prevaža...

Novice

Stoječe ovacije za Klemna Slakonjo & Small band

Piše: R.K.

Čas objave:
21.06.2022 07:41

Kulturno društvo Četrtkova brenčanja v Mirni Peči je v sklopu 23. občinskega praznika v nedeljo povabilo na raznolik in zabaven koncert Klemna Slakonje & Small banda - "Ni, da ni". Obisk je bil znova lep, zasedenih je bilo nekaj več kot 300 stolov in še vsaj 50 stojišč. S tem dogodkom se je zaključilo praznovanje 23. občinskega praznika občine Mirna Peč.

Klemen Slakonja je z nastopom več kot dokazal, da ni le odličen igralec in imitator, ampak tudi izjemen pevec. Ob spremljavi Igorja Leonardija na kitari, Tadeja Kampla na basu in Janeza Gabriča na bobnih je pričaral slikovit glasbeni večer, poln znanih melodij in iskrivega humorja. Z glasbeniki se je sprehodil med različnimi glasbenimi žanri – popom, rockom, swingom, jazzom … Zapel je avtorske uspešnice, ki so z milijonskimi ogledi na YouTube obkrožile svet, in nasmejal z imitacijami znanih osebnosti. Od Slavoja Žižka, Jana Plestenjaka, Modrijanov, Oliverja Dragojevića, pa vse do Putina in svetovnih hitov Eda Sheerana, U2, Franka Sinatre in celo Pavarottija.

Da se koncert upravičeno imenuje "Ni, da ni", je Klemen Slakonja s Small bandom potrdil tudi v Mirni Peči. Nekajkrat se je prepevajoč in navdušen sprehodil med občinstvom ter skozi celoten nastop sejal navihane nasmehe na obraze. Obiskovalci so bili deležni vsega in še več – presenetljivega preigravanja med divjim rockom, opero, popom, rapom in narodnozabavno glasbo, s spremljajočo odlično imitacijo pa je Klemen Slakonja vsakokrat izzval navale smeha. Občinstvo ga je s Small bandom zelo zasluženo nagradilo z dvema stoječima ovacijama – prvič ob želji za bis, drugič ob koncu koncerta.

Obiskovalci so bili ob odhajanju vidno veseli, srečni in polni tople, pozitivne energije. Vtise so opisovali z besedami "vrhunsko", "neverjetno", "izjemno kakovostno", "dovršeno", "edinstveno", "izvirno". Nastopajoči s Klemnom Slakonjo so se vsi v en glas strinjali, da je v Mirni Peči zelo lepo, in se na povabilo, naj še kdaj pripotujejo v čudovite mirnopeške konce, odzvali s: "Hvala, verjetno pa res kdaj pridemo spet." Z veseljem jih držimo za besedo in jim izrekamo dobrodošlico.