kamera Svet24.si

Žena zasačila profesorja v objemu študentke

tutan lenard Svet24.si

FOTO: To je najbrž edini slovenski par, ki živi ...

BITENC Necenzurirano

Bešič Loredan in Bitenc skupaj proti Breclju

slika nataša reporter Reporter.si

Hurtiću je vseeno, kako je ime posvojeni opici, ...

benjamin sesko Ekipa24.si

Mora Keka skrbeti!? Ne le Jan Oblak, poškodovan ...

Sabina Mlakar Njena.si

Sabino Mlakar na zadnjo pot pospremili tudi znani ...

dragic 2 Ekipa24.si

Goran Dragić brutalno iskreno o svoji ...

Novice

Študenti in dijaki, častite pol litra!

Piše: R.K.

Čas objave:
23.03.2023 08:59

Na Šolskem centru Novo mestu med mladimi zelo spodbujajo krvodajalstvo in imajo tudi uspehe, saj je letos že 125 njihovih dijakov prvič darovalo kri. Lani konec leta je Rdeči križ začel pri njih s predstavitvenimi stojnicami o krvodajalstvu, včeraj pa smo jo v dogovoru z ravnateljico Višje strokovne šole, spet ponovili predvsem za študente.

Marsikateremu študentu krvodajalstvo ni bilo poznano in so imeli veliko vprašanj v zvezi z darovanjem krvi. Glavni namen predstavitvene stojnice pa je privabiti čim več študentov, da pridejo na darovanje krvi na študentsko krvodajalsko akcijo 3., 4. in 6.  aprila na Center za transfuzijsko dejavnost. Predhodno se morajo dogovoriti za dan in uro odvzema.

Tudi tokrat sta na stojnici zdravstveni delavki iz Centra za transfuzijsko dejavnost Novo mesto določali krvno skupino vsem, ki so bili zainteresirani. Zanimanje je bilo veliko.

Zaradi promocije študentske krvodajalske akcije, bomo tudi naslednji sredo, 29. marca, od 11.45 do 14.00, na Fakulteti za zdravstvene vede Novo mesto, kjer bodo lahko študenti in študenti ostalih fakultet v sklopu Univerze Novo mesto obiskali in povprašali, kar jih o krvodajalstvu zanima.

Število krvodajalcev v zadnjih letih v času epidemije covid-19 in po njej upada, na Rdečem križu pa želijo, da se število krvodajalcev ohrani in bomo dolgoročno še vedno samooskrbni s krvjo.