Königs Wusterhausen Svet24.si

Panični oče zaradi covidnega potrdila sredi ...

nina1 Svet24.si

Zibelka je pripravljena, hiša v Zibiki se še ...

jernej tozon 1 Svet24.si

Jernej Tozon na pustolovskih počitnicah

tanja frantar igor zabret-sta Reporter.si

Ko je bivša Dimnikova žena izvedela, da bomo ...

Ivan Simič Necenzurirano

Kako nas je Ivan Simič napadal v parlamentu ...

Matej Rokavec (15) Njena.si

Mateju šov prinesel srečo

peter prevc domen cene 21 dj Ekipa24.si

Peter Prevc le RAZKRIL svojo veliko SKRIVNOST, ...

Novice Ljubljana/Novo mesto

Študentom in dijakom tudi letos poleti brezplačen javni prevoz

Piše: STA

Čas objave:
03.07.2020 12:31

Prevozniki bodo po besedah infrastrukturnega ministra Jerneja Vrtovca dijakom in študentom tudi letos ponudili brezplačno podaljšanje terminskih vozovnic za julij in avgust. S prevozniki je bil namreč ne glede na njihov težak finančni položaj zaradi epidemije covida-19 dosežen dogovor, kar na ministrstvu pozdravljajo.

Ministrstvo za infrastrukturo je po Vrtovčevih besedah aktivno sodelovalo v pogovorih med prevozniki in predstavniki študentov. "Na začetku je bilo rečeno, da je zmedo povzročilo ministrstvo, a temu ni bilo tako," je bil jasen, ob tem pa je dogovor o brezplačnem prevozu pozdravil.

Vrtovec je na današnji novinarski konferenci dijake in študente, pa tudi ostale uporabnike javnega potniškega prometa, pozval k previdnosti in doslednemu spoštovanju smernic Nacionalnega inštituta za javno zdravje. "Obvezni sta uporaba mask in socialna distanca," je izpostavil.

"Ne želim si, da bi bi ugotovili, da je prišlo do okužbe na avtobusu ali vlaku in bi bili znova primorani omejiti ali ukiniti javni potniški promet," je opozoril.