polna luna Dobra karma

Pred polno luno in luninim mrkom nam bo marsikaj ...

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

violeta tomic bobo Svet24.si

Tomičeva pri kriminalistih: To je ista pisava kot...

zaščitna maska, park, dunaj, starejši moški Svet24.si

To so primeri, v katerih zaščitne maske ostajajo...

vila boštjan Necenzurirano

Obtoženi v aferi TEŠ6 skrili vile pred državo

jelena karleuša Odkrito.si

Ljubil naj bi jo znan turški igralec!

Patricija Lovenjak (1) Njena.si

Ljubezen po domače: Patricija povsem drugačna

Novice Žužemberk

Suhokranjski vodovod vse bližje

Piše: Radio Krka

Čas objave:
13.02.2013 22:25

Župani, člani občinskih uprav, in svetniki iz petih občin Žužemberka, Dolenjskih Toplic, Mirne Peči, Kočevja in Dobregapolja, ki so že v letu 2008 skupno pristopili k izdelavi projektne dokumentacije za izgradnjo 154 km dolgega suhokranjskega vodovoda, so se danes, 13. februarja v Žužemberku sestali z direktorjem Leonom Behinom, generalnim direktorjem Direktorata za javne službe varstva okolja in investicije v okolje.

Leon Behin, ki je danes v okviru vladnega obiska v regiji, je navzočim iz prve roke podal vrsto informacij, ki so v prid dolgoročne, varne in zanesljive zagotovitve oskrbe prebivalcev s pitno vodo v Suhi Krajini. Behin je opozoril predvsem na črpanje sredstev iz kohezijskih skladov, razne pasti pri izpeljavi razpisov in časovnih okvirov. »Dejstvo je, da ste v zadnjem obdobju veliko naredili na tem projektu, konkurente z dobrimi projekti prehiteli levo in desno in prišli v finančno perspektivo,« je povedal direktor Behin in dodal, da mora biti projekt suhokranjskega vodovoda izveden, pri tem pa bo ključna in pomembna tudi izbira izvajalca.

Projekt vreden 37 milijonov evrov bo povezoval sisteme petih občin z izvedenimi 154 km vodovoda, sedmih vodohramov, petih črpališč in 16 razbremenilnih jaškov. Podjetje Topos je izdelalo idejne projekte in projektno dokumentacijo za pridobitev gradbenega dovoljenja ter po pooblastilu občin pridobilo tudi gradbena dovoljenja.