princ harry Svet24.si

Princ Harry dregnil v osje gnezdo in razjezil ...

dexter-kruger Svet24.si

Nasvet 111-letnika za dolgo življenje

bolnica rak pf Reporter.si

Prekmurska polja smrti: ljudje v deželi ob Muri ...

Franc Jurša Svet24.si

Jurša: »Če sem čisto iskren, bi si želel, da ...

jelko-kacin Necenzurirano

Janša, Kacin in Beovićeva nam lažejo o cepljenju

ceca-ražnatović, anastazija-ražnatović, napitnina Odkrito.si

Ceca je hčerki vzela napitnino in navdušila ...

na granici Šverc komerc Njena.si

Gledalci razočarani, serija Šverc komerc se ...

Novice Šentrupert

FOTO&AVDIO: Zelena luč za prodajo JP Energetika Šentrupert

Piše: P.K.L.

Čas objave:
27.09.2019 08:48

Občinski svet Občine Šentrupert je na 7. redni seji v tem mandatu med drugim odločal o predlogu prodaje JP Energetika Šenturpert ter rebalansu proračuna za letošnje leto.

Občinski svet Občine Šentrupert je podprl županov predlog za prodajo Javnega podjetja Energetika Šentrupert, da bi tako občina pridobila nov vir denarnih sredstev za zagotavljanje osnovnih nalog. »Odločili smo se za predlog prodaje Javnega podjetja Energetika Šentrupert d. o. o., ker ugotavljamo, da ima občina Šentrupert zaprte možnosti do bančnega financiranja in tudi ni deležna poroštva s strani državnih ustanov. Smo se odločili za prodajo javnega podjetja in želimo s tem prihodkom zapirati obveznosti, ki so po pogodbah,« je pojasnil župan Andrej Martin Kostelec, ki ima pri tem v mislih predvsem poplačilo varščine podjetju Polfin.

Občinski svet je pooblastil župana, naj izpelje postopke za prodajo JP Energetika Šentrupert. Cenitev je tako že naročena in bo odločala o izklicni ceni – občina bo podjetje prodajal po metodi javne dražbe ali javnega zbiranja ponudb, nikakor pa ne pod cenilno vrednostjo.Ostali sklepi:
Občinski svet Občine Šentrupert je včeraj razpravljal tudi o rebalansu letošnjega proračuna, pri katerem je šlo zgolj za nekaj prerazporeditev, pri čemer je najpomembnejša prerazporeditev 40.000 evrov za dokapitalizacijo Dežele kozolcev d. o. o., s čimer bi poplačali kredit in vzpostavili pogoj za zaprtje družbe do konca leta. Vse dejavnosti muzeja na prostem bo nadaljeval Zavod Dežela kozolcev skupaj s Turističnim društvom Šentrupert.
Na seji so se seznanili še s trenutnimi aktivnostmi sprejemanja prvih spremembe in dopolnitev OPN Šentrupert, o nameri odrazglasitve kulturnega spomenika lokalnega pomena »Steklasova domačija« in s Porevizijskim poročilom Računskega sodišča, ki kaže, da so ukrepi, ki jih za odpravo nepravilnosti v poslovanju sprejela občina, zadovoljivi.

Andrej Martin Kostelec o prodaji JP Energetika Sentrupert