stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice

Trebanjci Krkašem zadali prvi poraz

Piše: R.K.

Čas objave:
09.10.2023 08:54

Osrednja tekma 5. kroga v slovenskem državnem prvenstvu se je odvijala v nabito polni novomeški dvorani Marof, kjer sta se pomerila večna tekmeca MRK Krka in trebanjski Trimo, ki je na koncu vzel skalp do zdaj še neporaženim Novomeščanom. Sosedski derbi se je končal z rezultatom 30:25 (15:10).

Krkaši se pred številno publiko, ki je dvorano Marof obarvala v zeleno, niso izkazali po željah trenerja Mirka Skoka. Zgolj zaradi slabše realizacije in nekaj izgubljenih žog je zasedba iz Trebnjega dobila prvi polčas s petimi goli (10:15). Čeprav je krkašem uvod v srečanje obetal, ob prednosti 3:2 pa so Trebanjci vajeti vzeli v svoje roke in povedli s petimi goli (12:7), s prav tako prednostjo pa tudi zaključili prvi del sosedskega derbija. V uvodnih osmih minutah drugega polčasa je Krka začela povsem drugače. Z delnim izidom 6:0 so po golu Veljka Stanojevića povedli s 16:15. Gostje so v nadaljevanju strnili svoje vrste. Njihova obramba je dobila podobo iz prvega dela, stekla jim je tudi igra v napadu, tako da so v 46. minuti spet povedli za štiri gole (21:17).Varovanci domačega trenerja Mirka Skoka so se v prelomnih trenutkih nekajkrat približali na dva gola zaostanka, na koncu pa morali priznati premoč in doživeli svoj prvi poraz v tej sezoni.

V domači ekipi je bil s sedmimi goli najuspešnejši Marko Majstorovič, pri gostih je zadetek manj dosegel Staš Slatinek Jovičič.
Rokometaše Krke prihodnji teden čaka evropski krst. V petek, 13. oktobra, se podajajo na dolgo pot v Estonijo, kjer se bodo v 2. kolu evropskega tekmovanja EHF Cup pomerili z ekipo Viljandi HC. Povratna tekma bo teden dni kasneje v Novem mestu, naslednja domača tekma pa jih čaka 25. oktobra, ko bodo gostili MRK Ljubljana.

Izjave po tekmi

Nace Zajc, igralec MRK KRKA: »Žal nam je za slabo odigran prvi polčas, saj smo dokazali, da lahko igramo tudi proti lokalnemu tekmecu. S tem, ko smo se takoj v drugem polčasu z zaostankom petih golov takoj vrnili v igro smo kasneje naredili ključnih nekaj napak v končnici in tekmo nesrečno izgubili. Glave so vroče, verjamem, da se bomo do naslednje tekme zbrali in se znova vrnili v zmagovalni ritem.«

Jan Jurečič, igralec RK Trimo Trebnje: »Po dobrem začetku smo slabše odprli drugi polčas. Nismo se držali dogovora, Krka se je približala in povedla, tako da se je tekma spet odvijala po željah publike. Kmalu smo prevzeli kontrolo nad tekmo in z malo sreče in dobrih obramb vratarja prišli do končne zmage.«

MRK Krka: Rauh, Blaževič, Bradeško, Avsec 1, Majstorović 7 (3), Muhič, Rašo, Vukić 3 (1), Stanojević 4, Rašo 3, Zajc, Nikolić, Lavrič 1, Kukman 1, Matko 1, Horvat 4

RK Trimo Trebnje: Skledar, Čudić, Slatinek Jovičič 6, Višček 1, Didovič 2, Jurečič 5 (5), Dragaš, Kotar 1, Udovič 2, Miklavec 5, Grmšek 2, Grbić, Cingesar 1, Ćorsović, Nešić, Krešić 5.

Sedemmetrovke: Krka 6 (4), Trimo Trebnje 5 (5).

Izključitve: Krka 16, Trimo Trebnje 8 minut.

Rdeči karton: Majstorović (59.).