nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Trebnje

Trebanjski Rem letos uspešnejši kot lani

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
27.12.2015 18:55

Izdelovalec montažnih modularnih objektov in bivalnih zabojnikov Rem iz Trebnjega si, tudi na račun zabojnikov, ki jih pretežno izdeluje za nemške migrantske centre, letos obeta približno 29 milijonov evrov prihodkov oz. dobre tri petine več od lanskega.

(Foto: rem)
Remov čisti dobiček naj bi za predvidoma štirikrat presegel lanski izid.

Direktor podjetja Rem Igor Kastelic je za STA povedal, da letos pričakujejo približno dva milijona evrov čistega dobička, hkrati pa se jim dobro poslovanje obeta tudi prihodnje leto, saj so zanj že 80-odstotno razprodani.

Podjetje tudi zaposluje. Letos so tako število zaposlenih s 135 zvišali na nekaj manj kot 160, hkrati imajo zaposlenih približno 40 agencijskih delavcev. Glede na dober poslovni uspeh so delavcem letos izplačali trinajsto plačo in pol štirinajste, obetajo pa si lahko tudi regres v najvišjem možnem znesku.

Direktor je pojasnil, da Rem svoje montažne objekte prodaja po vsej Evropi, predvsem v Nemčiji, Avstriji, Švici, na Madžarskem in v skandinavskih državah, nekaj kupcev imajo tudi v neevropskih državah. Njihov največji kupec s približno tretjino odkupa je sicer njihov sosed Trimo, ki ima kupce tudi na drugih celinah.

Največje povpraševanje po njihovih izdelkih pa od junija letos vlada za montažne objekte, ki jih pretežno v Nemčiji uporabljajo za gradnjo azilantskih domov. Sicer je prodaja na nemškem in švicarskem trgu zrasla tudi pri Removih drugih objektih, je dodal.


Glede prihodnjega leta pa je napovedal, da pričakujejo še za približno petino boljšo rast prodaje montažnih objektov za azilantske domove in druge potrebe.

Prihodnje leto nameravajo še naprej zaposlovati, vendar v manjšem obsegu kot letos. Za določen čas naj bi zaposlili od 20 do 25 delavcev, na območju trebanjske industrijske cone pa nameravajo povečati svoje proizvodne zmogljivosti in zgraditi dodatno, približno 8500 kvadratnih metrov pokrivajočo proizvodno dvorano.

Za dodatno zemljišče bodo namenili približno dva milijona evrov, za preostali del naložbe pa še pet milijonov. Gradnjo nameravajo končati leta 2017, sicer pa v podjetju, ki se zaveda, da omenjena visoka rast ne bo dolgotrajna, veliko vlagajo tudi v svoj razvoj, je še povedal Kastelic.

Po podatkih družbe je Rem srednje veliko podjetje, ki ima pomembno vlogo na področju proizvodnje montažnih modularnih objektov in bivalnih kontejnerjev tako v Sloveniji kot v Evropi. Družba se je usmerila v izdelavo zabojnikov s poudarkom na sanitarnih in bivalnih, v zadnjih letih pa se je s pomočjo lastne razvojne ekipe in projektnega oddelka preusmerila v projektiranje, izdelavo in montažo zahtevnejših modularnih montažnih objektov ter inženiring.

Podjetje Rem so leta 2007 in 2008 izbrali za dolenjsko-posavsko poslovno gazelo.