Hyalomma-marginatum_H Svet24.si

Eksotični orjaški klop osvaja alpske dežele in ...

nataša žabić Svet24.si

Kirurg je Natašo, mamo dveh otrok, kljub hudim ...

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

najstniki Njena.si

Še pred polnoletnostjo več deset spolnih ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice Velike Lašče

Ukinjen Javni zavod Trubarjevi kraji

Piše: Radio Krka

Čas objave:
10.10.2015 13:05

Z aktom o prenehanju Javnega zavoda za kulturo in turizem občine Velike Lašče - Trubarjevi kraji, ki ga je občinski svet občine Velike Lašče sprejel na zadnji seji, je hkrati sprožen postopek likvidacije zavoda na okrožnem sodišču Ljubljana.

Javni zavod Trubarjevi kraji je bil ustanovljen leta 2006 z namenom, da bi prevzel upravljanje spomenikov Trubarjeva domačija in grad Turjak ter poskrbel za celovito kulturno in turistično ponudbo občine.

Ob ustanovitvi ga je pet mesecev vodil župan Anton Zakrajšek, od maja 2007 pa do aprila 2012 Matjaž Gruden, aprila istega leta ga je prevzel Maro Žužek, leto kasneje pa Boris Zore. Po njegovem odstopu pa vlogo vršilke dolžnosti direktorja od 10. septembra opravlja Lidija Čop.

Od leta 2007 pa do letos je zavod iz občinskega proračuna prejel 308 tisoč evrov, v tem znesku so vključena sredstva ministrstva za kulturo. V obrazložitvi je zapisano, da v tem času prihodki nenehno upadajo, zavod zaradi katerega je bil ustanovljen ne deluje na številnih področjih, zadnji direktor Boris Zore pa je na seji 3. Septembra odstopil, ker občina ni bila pripravljena sprejeti njegovih predlogov glede nadaljnjega dela in poslovanja zavoda.

Ker je nejasno nadaljnje financiranje s strani države, občinski proračun pa je precej osiromašen, je bila ukinitev zavoda najbolj smotrna. Dva zaposlena v zavodu bosta delo nadaljevala v okviru občinske uprave.