pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice

Umrl je Alojz Medle

Piše: R.K.

Čas objave:
26.09.2023 12:43

Umrl je Alojz Medle, ustanovitelj podjetja Roletarstvo Medle s sedežem v Novem mestu. Star je bil 86 let.

Alojz Medle se je rodil Jugorju nad Gabrjem in je svojo podjetniško pot začel skupaj s svojo ženo Marto. Najprej sta kot najemnika upravljala planinski dom na Miklavžu, a sta se odločila, da želita ustvariti svojo gostilno. S to ambicijo sta se odpravila na začasno delo v Nemčijo. Kljub številnim priložnostim v tujini sta se po nekaj letih vrnila v Slovenijo, kjer je Alojz leta 1976 ustanovil obrt Roletarstvo Medle. Znanje o roletarstvu je pridobil med delom v Nemčiji.

Sčasoma se je podjetje začelo širiti, leta 1994 so odprli prvi prodajni salon v Žabji vasi, nato pa še proizvodne prostore v Drgančevju, v naslednjih letih še na Cikavi. Leta 1996 so najeli objekt v spodnjem delu Cikave, kjer danes izdelujejo okna, leta 2003 pa so se preselili v novo zgrajeni objekt na Podbevškovi 31. Tudi ta objekt je kmalu postal premajhen za njihovo rastoče potrebe.

Kljub vsemu, kar je dosegel, je ostal preprost in prijazen. V prostem času se je ukvarjal z jamarstvom, bil pa je tudi velikodušen sponzor in donator različnih društev, prireditev in akcij. Alojz Medle bo ostal v spominu kot uspešen podjetnik in človek, ki je prispeval k skupnosti na različne načine.