pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Novice

Uničili sistem za izposojo koles

Piše: R.K.

Čas objave:
05.07.2023 13:32

Na sistemu za izposojo koles Krčan se vse pogosteje opaža pojav različnih oblik vandalizma. Kršitelji so vse od februarja poškodovali več koles kot tudi samih postaj in s tem povzročili precej škode. Največ malomarnih dejanj v zadnjem času se zaznava na območju Senovega, zaradi česar so se na Mestni občini Krško odločili, da bodo od danes do nadaljnjega kolesa s postaje na Senovem umaknili iz izposoje.

Kršitelji so na območju postaje za izposojo koles Krčan na Senovem kljub video nadzoru iztrgali kolesa iz stebrička, pri čemer so uničili mehanizem za zaklepanje, na omenjenem območju pa je tudi vse več poškodovanih koles – od polomljenih okvirjev, zvitih krmil in poškodovanih drugih delov kolesa. Zaradi porasta poškodb in odtujitev koles na postaji na Senovem le-ta začasno ne bo obratovala.

Takšna objestna in nasilna dejanja seveda strogo obsojajo, saj poleg gmotne škode, ki jo povzročajo, posledično tudi onemogočajo izposojo vsem ostalim odgovornim občankam in občanom, ki bi želeli uporabljati Krčana za svoje vsakodnevne poti. Občina bo podala predlog za pregon zoper več kaznivih dejanj.

Občanke in občane prosijo za razumevanje in pozivajo vse, da ko bo sistem brezplačne avtomatske izposoje na Senovem ponovno vzpostavljen, s kolesi ravnajo odgovorno. Obenem jih pozivajo k prijavi vandalizma na sistemu Krčan, če ga opazijo, in sicer na telefonsko številko 031 377 789.