srce Svet24.si

Tedenski horoskop: nastopil je pravi čas, da vsak...

nataša-fidler Svet24.si

Nataša Fidler Mis: Ljudje morajo imeti možnost ...

drugi-tir, stanko-polanič, tine-vadnal, jurij-krč, janez-škrabec Necenzurirano

Nasledniki Ivana Zidarja tečejo nov krog #kolumna

Robert Golob Reporter.si

Če po krivem Golobu kdo podtika balkanske posle, ...

doncic (2) Ekipa24.si

To je realnost Dallasa brez Dončića: Mavericksi ...

Zelenski se bo vključil v festival v soboto, 11. februarja Odkrito.si

Ker Sanremo ostaja Sanremo ... Ali pač?

maze shiffrin pm Ekipa24.si

Še vedno mislim, da si ti ena ... Shiffrinova o ...

Novice

Uradno odprta kanalizacija na območju Nove Loke

Piše: R.K.

Čas objave:
08.11.2022 13:28

Župan občine Črnomelj Andrej Kavšek je danes skupaj s predstavnikom ulic v Novi Loki Brankom Murnom uradno predal namenu izgradnjo kanalizacije na tem območju.

Vrednost investicije izgradnje 784 metrov nove fekalne kanalizacije v delu Ulice Nova Loka, v Ulici Danila Bučarja ter Ulici heroja Jožeta Mihelčiča je 384.000 evrov, skupaj z obnovo stare kanalizacije in vgraditvijo novih javnih vodovodov je ocenjena vrednost investicije okoli 675.000 evrov.

Izgradnja fekalne kanalizacije je bila izgrajena v okviru projekta "Odvajanje in čiščenje odpadnih voda iz porečja Kolpe - Občina Črnomelj – Kanalizacija Črnomelj 2. del" ob sofinanciranju Kohezijskega sklada EU in proračuna RS.

Pred asfaltiranjem celotne širine ulic površine okoli 3.750 kvadratnih metrov, ki so bile poškodovane z gradnjo kanalizacije, so bili zamenjani robniki in obnovljena stara kanalizacija v dolžini 500 metrov v vrednosti 134.500 evrov. Prav tako so bili pred asfaltiranjem vgrajeni novi javni vodovodi dolžine 620 metrov in novi hišni priključki v vrednosti 156.600 evrov. V sodelovanju z lastniki objektov bo izvedena še obnova poškodovanih dvorišč zaradi priključkov na novi kanalizaciji. Skupna vrednost del je ocenjena na 675.000 evrov.

Izvajalci del izgradnje kanalizacije so bili TGH d.o.o., CGP d.d., VGP d.d. s podizvajalcem Teleg-m d.o.o., nadzorna dela je opravilo podjetje Štraf d.o.o., projektantska dela podjetje Ambiens d.o.o., upravljavec in vzdrževalec pa bo JP Komunala Črnomelj d.o.o.

Za pester kulturni program sta poskrbeli učenki iz OŠ Loka Črnomelj – Lara Pezdirc z recitacijo in Zala Grdešič saksofonom, za scenarij in vodenje prireditve pa JSKD OI Črnomelj.