stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice

Uredili bodo poti in vadbeni otok na Koščakovem hribu

Piše: R.K.

Čas objave:
25.05.2022 09:20

V torek sta Občina Grosuplje in izvajalec del, podjetje Lesnina MG oprema, d.d., Ljubljana podpisala pogodba za ureditev poti in vadbenega otoka na Koščakovem hribu. Pogodbo sta podpisala župan Peter Verlič in član upravnega odbora Lesnine MG opreme Matija Čepon.

Skladno s pogodbo se bodo dela izvedla v dveh sklopih. V 1. sklopu se bo na Koščakovem hribu uredilo oz. izvedlo vzdrževalna dela na povezovalni poti od Zdravstvenega doma Grosuplje do Hotela Admiral ter na tekaškem krogu, v 2. sklopu pa se bo na Koščakovem hribu uredil tudi vadbeni otok, pri čemer gre za postavitev vadbene opreme. Različni vadbeni elementi bodo namenjeni vajam za moč nog in rok, za krepitev trebušnih mišic, za ravnotežje, itn. Vadbeni elementi bodo kovinski z izgledom lesa, vsak element bo opremljen tudi s tablico z opisom vadbe.

»Koščakov hrib je čudovita sprehajalna točka, ki kar čaka, da jo prebivalci občine Grosuplje odkrijemo. Sprehod od zdravstvenega doma, na vrh Koščakovega hriba, pa potem proti Hotelu Grosuplje, ni naporen. Se pravi, ni težak vzpon, je prijeten vzpon, pa potem tudi prijeten spust,« pa je ob podpisu pogodbe povedal župan dr. Peter Verlič, ki Koščakov hrib rad poimenuje tudi grosupeljski Rožnik. »Pot, ki jo bomo sedaj lepo uredili, pa je že dobila ime Pot sreče,« je še povedal in še dodal, da se ne bo uredila samo povezovalna pot, ampak bo nastal tudi vadbeni poligon. »Za lepo preživet čas za sprostitev in rekreacijo.«

Pogodbena vrednost del znaša 174.893 evrov z DDV, in sicer za 1. sklop 96.765 evrov z DDV in za 2. sklop 78.128,19 evrov z DDV.

Občina Grosuplje je s projektom ureditve vadbenega otoka na Koščakovem hribu uspešno kandidirala na 3. javni poziv Lokalne akcijske skupine »Sožitje med mestom in podeželjem« in zanj pridobila tudi EU in državna sredstva. Projekt bosta tako v višini 65.000 evrov sofinancirali tudi Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Dela bodo predvidoma zaključena do 30. junija 2022.