stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice Brezova Reber pri Dvoru

Uspešni »Kranjški« galoperji

Piše: Radio Krka

Čas objave:
07.04.2013 19:48

Okoli trideset članov od Kočevja, Dvora, Mirne Peči,Šentruperta in Straže povezuje ljubezen do konj, druženje in številna tekmovanja. Člani Konjeniškega galopskega društva Kranjški so minuli konec tedna na Frati pri Dvoru pripravili redni občni zbor.

Tako je društvo v minulem letu s konji sodelovalo na galopskih dirkah po Sloveniji in tudi tujini. » Pogoji za trening na našem terenu okoli Brezove Rebri niso najbolj primerni, zato smo se vozili na treninge v Krško,« je povedala tajnica društva Urška Kladnik in dodala, da mora dnevno vsak jahač trenirati konja galoperja vsaj dve uri. Konje, ki so vhlevljeni na sedežu društva na Brezovi Rebri, trenirajo jahači Primož Gorenčič, Urška Kladnik in Anja Hočevar. Tekmovalno sezono so pričeli slabše, saj zaradi so zaradi bolezni in poškodbe praktično izgubili dva konja. »V Starem trgu pri Ložu in tudi drugi tekmi v Imenem je slavil zmago naš član Milan Lovrič s konjem Titulaire,« pove Kladnikova in doda, da je konj Titulaire branil slovensko čast tudi v zelo močni konkurenci v Italiji, kjer je dosegel peto in četrto mesto.

V Imenem sta bili odlični tretji s Anja Hočevar s konjem Nicol’s friend in Tamara Hočevar s ponijem. Na istem tekmovanju v spretnostnem jahanju je David Hočevar branil naslov lanskoletnega prvaka in zasedel drugo mesto. David Hočevar in Barbara Povše sta bila uspešna tudi na drugih spretnostnih tekmovanjih, kjer sta osvojila štiri pokale.


Društvo je v preteklem letu organiziralo tudi 3. Kranjško konjenico na katero je prijezdilo kar 90 konjenikov iz cele Slovenije in se udeležilo številnih žegnanj, spretnostnih jahanj in konjenic po celi Sloveniji. V letošnjem letu načrtujejo sodelovanje tudi na parih mednarodnih tekmovanjih v Zagrebu in Budimpešti, kamor bodo organizirali tudi strokovno ekskurzijo.

Zbrano članstvo s predsednikom Jožetom Hočevarjem sta pozdravila in jim zaželela veliko uspešnih jezdenj podžupan občine Žužemberk Jože Šteingel in predsednik Konjerejskega društva Suha krajina Uroš Bradač.