IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice Brežice

V Brežicah otvoritveni film kina na grajskem dvorišču

Piše: Radio Krka

Čas objave:
21.07.2015 13:55

V Brežiškem kinu na grajskem dvorišču bodo danes ob 21. uri prikazali film MARINA, biografsko dramo o Roccu Granati, enem najbolj priljubljenih italijanskih popevkarjev.

Film prikazuje njegovo težko otroštvo, ko je zaradi revščine s starši emigriral v Belgijo. Zaradi nepoznavanja jezika je imel v šoli številne težave, zato se mu je obetala zgolj služba rudarja. Toda Rocco je v sebi odkril strast do igranja harmonike in petja, zato je ustanovil skupino in začel nastopati v lokalni gostilni. Kljub prepričanju staršev, da se s prepevanjem ne bo mogel preživljati, je mladenič sledil svojim sanjam in s svojo strastjo do glasbe ustvaril nepozabne pesmi, ki so osvojile ljudi po vsem svetu.

Rocco Granata je gotovo eden največjih belgijskih zvezdnikov, njegova skladba Marina pa se je že prodala v nakladi več kot 100 milijonov izvodov. Čeprav je bila uspešnica v plesnih dvorana skladba Manuela, je Rocco zavzdihnil Marina, ko so ga vprašali, katero pesem bi najraje prvo posnel. Po 40 letih, 100 milijonih prodanih izvodov, številni priredbah se je izkazalo, da se je Rocco še kako prav odločil.


Sedaj je ne le glasbenik, temveč tudi producent in lastnik dveh glasbenih založb. Pri eni od njih je tudi izdal svojo zbirko italijanskih pop zimzelenčkov, med katerimi so številni bili ravno njegovi največji uspehi. Med drugih je poleg Manuele in Marine v zbirko uvrstil tudi skladbe, ki so bile uspešnice drugih izvajalce, Che Sara, L'Italiano, tema iz filma Boter, sicer pa je pripravil tudi pet venčkov, v katere je prepletel več skladb.