oliver dragojevic split slovo ladje bobo9 Svet24.si

Vesna Dragojević: "Še danes, ko zazvoni telefon,...

Srednji Gasteraj 9 - Požar, v katerem sta umrli dve osebi - policijski trak Stop policija Svet24.si

Groza v Ljubljani: zagorela baraka, v njej našli ...

jelsane mejni prehod meja bobo Svet24.si

Novost ob vstopu v državo: Slovenija priznava ...

janez jansa dz1 Reporter.si

Ljerka Bizilj: Lahko Janša jesenski politični ...

sds tabor 2 Necenzurirano

Kaj je upravitelj, obsojen jemanja podkupnin, ...

maxresdefault (1) Odkrito.si

Vojna svetov

Primoz Roglic, Lora Klinc Njena.si

Primož Roglič in Lora Klinc sta bila najprej le ...

Novice Brežice

V Brežicah posodabljajo nogometni stadion

Piše: STA

Čas objave:
26.06.2020 07:31

V Brežicah so te dni začeli posodabljati pomožno igrišče na nogometnem stadionu, s čimer tamkajšnja občina nadaljuje večstopenjsko naložbo posodobitve celotnega stadiona. Naložba bo stala nekaj več kot 800.000 evrov, 50.000 evrov bo zanjo prispevala fundacija za šport. Na pomožnem igrišču bodo sicer položili umetno travo in uredili razsvetljavo.

Brežiški župan Ivan Molan je povedal, da je bila posodobitev igrišča nujna, če želijo nadaljevati razvoj nogometa v občini, in da bodo igrišče posodobili do pomladi prihodnje leto. 

Dodal je, da kompleks nogometnega stadiona redno uporablja 200 mladih in otrok, še 150 otok pa se ukvarja z nogometom v okviru interesnih dejavnosti po šolah. 

Po podatkih brežiške občine so leta 2018 prestavili glavno nogometno igrišče z naravno travo, zgradili so avtomatski namakalni sistem, namestili lovilne mreže in prenovili sanitarije. Hkrati so začeli pripravljati projektno dokumentacijo za celovito prenovo stadionskega kompleksa in njegove travne površine. 

Lani so uredili razsvetljavo glavnega nogometnega igrišča in za to odšteli skoraj pol milijona evrov. V okviru javno-zasebnega partnerstva za energetsko prenovo stavb v lasti občine pa bodo letos celovito energetsko prenovili tudi zgradbo nogometnega stadiona.

Omenjena prenova bo stala nekaj več kot 320.000 evrov, obsegala bo izolacijo pročelja in strehe, menjavo stavbnega pohištva, sanacijo razsvetljave, prenovo ogrevalnega sistema s termostatskimi ventili in energetsko upravljanje, so še sporočili z brežiške občine.