cepljenje, cepljenje-brez-naročanja Svet24.si

Župani iz najslabše precepljenih občin ...

julijana-zakrajšek Svet24.si

Julijana ob 109. rojstnem dnevu: "Nekoliko me boli...

maske, dijaki Svet24.si

Starši dijaka so ravnatelju zagrozili s kazensko ...

milan krek bobo Reporter.si

Krek naj bi razlagal, da bo brez kakega čudeža ...

91518475 Necenzurirano

Madžarski posli Janševega odvetnika #dokumenti

tjaša Njena.si

Kmetija: Tjaša bo odvrgla masko in šokirala ...

ronaldo georgina 3 Ekipa24.si

VELIKO RAZKRITJE: V družini Cristiana Ronalda ...

Novice Brežice

V Brežicah posodabljajo nogometni stadion

Piše: STA

Čas objave:
26.06.2020 07:31

V Brežicah so te dni začeli posodabljati pomožno igrišče na nogometnem stadionu, s čimer tamkajšnja občina nadaljuje večstopenjsko naložbo posodobitve celotnega stadiona. Naložba bo stala nekaj več kot 800.000 evrov, 50.000 evrov bo zanjo prispevala fundacija za šport. Na pomožnem igrišču bodo sicer položili umetno travo in uredili razsvetljavo.

Brežiški župan Ivan Molan je povedal, da je bila posodobitev igrišča nujna, če želijo nadaljevati razvoj nogometa v občini, in da bodo igrišče posodobili do pomladi prihodnje leto. 

Dodal je, da kompleks nogometnega stadiona redno uporablja 200 mladih in otrok, še 150 otok pa se ukvarja z nogometom v okviru interesnih dejavnosti po šolah. 

Po podatkih brežiške občine so leta 2018 prestavili glavno nogometno igrišče z naravno travo, zgradili so avtomatski namakalni sistem, namestili lovilne mreže in prenovili sanitarije. Hkrati so začeli pripravljati projektno dokumentacijo za celovito prenovo stadionskega kompleksa in njegove travne površine. 

Lani so uredili razsvetljavo glavnega nogometnega igrišča in za to odšteli skoraj pol milijona evrov. V okviru javno-zasebnega partnerstva za energetsko prenovo stavb v lasti občine pa bodo letos celovito energetsko prenovili tudi zgradbo nogometnega stadiona.

Omenjena prenova bo stala nekaj več kot 320.000 evrov, obsegala bo izolacijo pročelja in strehe, menjavo stavbnega pohištva, sanacijo razsvetljave, prenovo ogrevalnega sistema s termostatskimi ventili in energetsko upravljanje, so še sporočili z brežiške občine.