IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice

V Brežicah so izbirali Županovo vino

Piše: R.K.

Čas objave:
16.04.2024 12:17

Na Zavodu za podjetništvo, turizem in mladino Brežice je potekalo ocenjevanje vin, za sedaj že tradicionalni, 10. izbor za Županovo vino.

Vzorce vin je ocenjevala strokovna komisija v sestavi Milena Rožman (predsednica), Adi Brod, Jože Prah, Mihael Balon in Roman Baškovč, na ocenjevanje pa je letos prispelo 55 različnih vzorcev vin. Tudi letos je v izboru sodeloval tradicionalni dvojček vin, cviček ptp in beli bizeljčan ptp, na ocenjevanje je prispelo 21 vzorcev cvička in 19 vzorcev belega bizeljčana.

Občina Brežice se s pomočjo vinogradnikov vsako leto odloči tudi za izbor »izbranega Županovega vina«. Minulo leto je bilo zaradi vremenskih razmer zelo težko za vinogradnike, zato so kot Izbrano vino letos izbrali modro frankinjo, z možnostjo oddaje tudi vzorcev starejših letnikov. Na ocenjevanje je prispelo 15 vzorcev modrih frankinj, ocenjevalci so jih ocenili kot zelo kakovostna vina.

Veseli nas, da vzorce najboljših vin, vsako leto k izboru prispevajo člani iz vseh šestih vinogradniških društev v občini Brežice. Zmagovalce bomo razglasili na tradicionalni prireditvi »Dan kruha, vina in salam«, ki bo 14. junija na grajskem dvorišču Posavskega muzeja Brežice, za zdaj pa vam izdamo le to, da je letos vsak zmagovalni vzorec iz drugega vinogradniškega društva.