franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Brežice

V Brežice na tržnico za pestro soboto

Piše: Radio Krka

Čas objave:
18.07.2015 11:41

Komunala Brežice bo v sodelovanju z društvom Regrat poskrbela za še eno pestro sobotno dogajanje na tržnici. Danes bo obiskovalcem ponovno na voljo stojnica rabljenih stvari »Prinesi – odnesi«, kjer bodo obiskovalci tržnice prinesli rabljene, vendar še uporabne stvari, odnesli pa tisto, kar bodo hoteli. S tem želijo v Komunali Brežice spodbuditi prebivalce k razmisleku o lastnih nakupovalnih navadah in nagibih ter o našem pogosto napačnem odnosu do stvari in virov.

Pri stojnici društva Regrat pa se boste lahko osvežili z romantično ledeno kavo. Predstavilo se bo tudi kar nekaj ustvarjalcev unikatnih izdelkov, med njimi Irena Verstovšek z naravnim milom, Branka Markelj z unikatnim nakitom in Špela Umek z unikatnim nakitom iz lesa. S stojnice Kmetije Omerzu bo dišalo po sivki, Aleš Balon iz Kmetije Balon pa bo ponujal domače izdelke od moke do konopljinega olja.

Pestra pa bo tudi prihodnja sobota, 25. julija, ko se bo na tržnici Brežice odvila brežiška kuhinja na ulici. Med 11. in 14. uro bo obiskovalcem na voljo kosilo na tržnici, ki ga bodo pripravljali lokalni gostinski ponudniki iz sezonskih pridelkov s tržnice.