profimedia-0713119763 Svet24.si

Manekenka pravi, da pije kri svojega mladega moža

pogresani_oblacila Svet24.si

Osvojil Triglav in izginil

POL20220602BOR_7628 Necenzurirano

Na Hanovi mizi za 100 milijonov želja naftnih ...

resa velika planina Reporter.si

Uroš Urbanija se ju ni usmilil: kako sta se ...

predor Ekipa24.si

Grozljivka v predoru! To naj bi bile okoliščine,...

kmetija-2022 Njena.si

FOTO: Razkrito, kje in kako bodo živeli ...

sveca Ekipa24.si

Huda tragedija! V nesreči na pripravah na ...

Novice

FOTO: V Črnomlju prenovili eno najprometnejših ulic

Piše: STA

Čas objave:
22.02.2018 13:26

V Črnomlju so danes odprli prenovljeno Kidričevo ulico, ki velja za eno najprometnejših v tem belokranjskem mestu.

Naložba je skupaj z davkom stala nekaj manj kot 700.000 evrov, črnomaljska občina si je nekaj manj kot 100.000 naložbenih evrov zagotovila od države oz. iz nevračljivih sredstev ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Črnomaljska županja Mojca Čemas Stjepanovič je na nedavni novinarski konferenci ob občinskem prazniku povedala, da so dela, ki so jih začeli z lanskimi poletnimi šolskimi počitnicami in končali novembra lani, obsegala vseh 600 metrov Kidričeve ulice, ki vodi od Viniške ceste mimo stanovanjskih stavb in več trgovin do Osnovne šole Loka, Srednje šole Črnomelj, otroškega vrtca ter športno rekreativnega centra.


Prenovili so tudi pločnike in vse napeljave oz. mešano in meteorno kanalizacijo, vodovod, javno razsvetljavo in električne ter optične vode. Omenjena prenova je bila lanska druga največja občinska naložba, zanjo pa je občina najela nekaj več kot pol milijona evrov brezobrestnega posojila, je še povedala Čemas Stjepanovičeva.

Po občinskih podatkih so prenovitvena dela na Kidričevi ulici zaradi bližine tamkajšnjih šol in otroškega vrtca prilagodili razmeram oz. prometni obremenjenosti. Prvih 400 metrov cestišča do avtobusnega postajališča so prenovili med šolskimi počitnicami, zaradi ovir, ki jih je povzročala gradnja, pa so se uskladili tudi s predstavniki okoliških podjetij in ustanov.

Današnje odprtje je sicer sodilo v okvir prireditev črnomaljskega občinskega praznika.