Milan M Svet24.si

Ločitve, ki pretresajo slovensko politično sceno

škorpijon, linz Svet24.si

Škorpijona prinesla z dopusta na Hrvaškem?

Jurij Šorli, Tomaž Kokot Necenzurirano

Prvi poštar in minister – partnerja v poslih ...

DAVORIN KOPŠE, PARAPLEGIK Reporter.si

Noro: Vidni član SDS Davorin Kopše grozi z ...

dragic slovenija sekulic mm Ekipa24.si

Noro! Glejte, kaj je Dragić po dolgem času ...

009 Njena.si

Slovenska pevka Eva Černe se je poročila

delius-barisic Ekipa24.si

Konec dvomov! Iz Olimpije prišlo sporočilo, ki ...

Novice

V Črnomlju so obravnavali 24 točk

Piše: R.K.

Čas objave:
20.05.2022 08:42

Člani občinskega sveta so se včeraj sestali v dvorani Območne obrtno-podjetniške zbornice Črnomelj. Na dnevnem redu seje je bilo 24 točk. Člani sveta so sprejeli spremembe in dopolnitve v odloku o ustanovitvi črnomaljske komunale, kjer je po novem zaradi ustanovitve Centra ponovne uporabe dodanih več dejavnosti podjetja in spremembe in dopolnitve v odloku za določitev podaljšanega obratovalnega časa gostinskih obratov in kmetij, ki gostincem dopušča podaljšan delovni čas tudi zunaj na terasah.

S strani JP Komunala Črnomelj d.o.o. je bila, kot navajajo tudi po sklepu Nadzornega sveta in Skupnega organa za izvrševanje ustanoviteljskih pravic, podana pobuda za spremembo Odloka o ustanovitvi javnega podjetja Komunala d.o.o. Črnomelj. Pobuda je bila podana zaradi ustanovitve Centra ponovne uporabe v Vranovičih. Gre za spremembo v 9. členu odloka, kjer se dodajo še dejavnosti: Druga trgovina na drobno v nespecializiranih prodajalnah; Druga trgovina na drobno v drugih specializiranih prodajalnah; Trgovina na drobno v prodajalnah z rabljenim blagom; Trgovina na drobno po pošti ali po internetu; Oddajanje in obratovanje lastnih ali najetih nepremičnin; Dejavnost oglaševalskih agencij.

Na podlagi pobude, prejete s strani Območne obrtno-podjetniške zbornice Črnomelj, glede obratovanja premičnih objektov, ki svojo dejavnost opravljajo zunaj gostinskega obrata, so člani sveta obravnavali in sprejeli spremembo Odloka o merilih za določitev podaljšanega obratovalnega časa gostinskih obratov in kmetij, na katerih se opravlja gostinska dejavnost.

S sprejeto spremembo se gostincem omogoča, da svojo dejavnost v času poletne turistične sezone opravljajo v obratovalnem času, ki je 2 uri daljši od sedanjega, torej do 24. ure in je še vedno enak obratovalnemu času enot gostinskih obratov, ki se nahajajo zunaj zaprtih prostorov (gostinske terase ipd.).

Člani občinskega sveta so se na seji seznanili z letnimi poročili Dolenjskih lekarn Novo mesto, Glasbene šole Črnomelj, Knjižnice Črnomelj, Zavoda za izobraževanje in kulturo Črnomelj, OŠ Komandanta Staneta Dragatuš, vse za leto 2021, s Premoženjsko bilanco Občine Črnomelj ter s poročilom o delu skupne občinske uprave – Medobčinska inšpekcija in redarstvo občin Bele krajine.

Na seji je bila obravnavana tudi sprememba statuta Občine, s katero bi se ustanovila nova krajevna skupnost – Tanča Gora. Sprememba s strani članov sveta ni bila sprejeta.