horned-viper-1329241_1920 Svet24.si

Marina je med nabiranjem špargljev ugriznil ...

Marjeta Zelenko Svet24.si

Marjete niso videli že od srede zvečer

aleksander-jereb Necenzurirano

Rekordni nakup v Radomljah: za posestvo odštel ...

milan kucan m24 Reporter.si

Šok za sončnega kralja Roberta Goloba: njegova ...

jason kidd luka doncic Ekipa24.si

Razočarani Dončić po novem porazu tudi o ...

princ george, atentat-2 Odkrito.si

Kdo je hotel UMORITI malega princa?!

lanisek Ekipa24.si

Zaslužil si je vsak cent! Uh, kakšno nagrado bo ...

Novice Ivančna Gorica

V Ivančni Gorici bodo gradili zahodo obvoznico

Piše: STA

Čas objave:
20.01.2022 11:30

V Ivančni Gorici bodo predvidoma sredi februarja začeli gradnjo dela zahodne obvoznice od krožišča pri podjetju Akrapovič do križišča v Marofu.

Pogodbo o tem sta v sredo podpisala župan Dušan Strnad in direktor podjetja ELTIM Darko Perko. Z obvoznico naj bi središče Ivančne Gorice razbremenili prometa, dela pa naj bi zaključili do jeseni.

Gradnja zahodne obvoznice v Ivančni Gorici je eden od prioritetnih občinskih projektov v letošnjem letu, saj je obvoznica ključnega pomena za nadaljnji razvoj občine, so Strnadove besede v sporočilu za javnost povzeli na občini.

V sklopu gradnje zahodne obvoznice so že pred leti zgradili krožišče pri Malem Hudem oz. podjetju Akrapovič, ki predstavlja nastavek načrtovane obvoznice. Od tam naprej bodo zdaj v okviru v sredo podpisane pogodbe zgradili 950 metrov ceste proti Stični, do križišča Marof, ki bo istočasno postalo krožišče.

V okviru v sredo podpisane pogodbe, vredne 1,3 milijona evrov, bodo preuredili tudi obe obstoječi avtobusni postajališči pri šolskem centru. Načrtujejo še regulacijo Stiškega potoka in ureditev odtoka v dolžini 240 metrov.

Skoraj istočasno s tem projektom, ki ga izvaja občina, naj bi svoj projekt začela tudi država. Ta bo od krožišča pri Malem Hudem zgradila cesto z nadvozom čez železniško progo, ki bo priključena na cesto v industrijski coni Ivančna Gorica.

Z obema projektoma naj bi središče Ivančne Gorice razbremenili prometa ter omogočili hitrejši in bolj varen dostop v Stično, Metnaj in do šolskega centra ter delno iz Ivančne Gorice do avtoceste.