nika kovač, 8. marec1 Svet24.si

8. marec zapravil preveč, sedaj prosijo za denar

Princ Harry Svet24.si

Princ Harry imel afero

predcasno glasovanje referendumi 2022 gospodarsko m24 Necenzurirano

SDS so mesta spet rekla "ne"

ljudmila novak m24 Reporter.si

Ljudmila Novak namignila Janezu Janši: »Janez, ...

nk olimpija 22 mm Ekipa24.si

Na mizi vodstva zmajev ponudba, ki je ne gre ...

profimedia-0471541690 Odkrito.si

Zapustil nas je igralec Davor Janjić

doncic dallas (3) Ekipa24.si

Veliki derbi in Ronaldo istočasno na televiziji? ...

Novice Ivančna Gorica

V Ivančni Gorici bodo gradili zahodo obvoznico

Piše: STA

Čas objave:
20.01.2022 11:30

V Ivančni Gorici bodo predvidoma sredi februarja začeli gradnjo dela zahodne obvoznice od krožišča pri podjetju Akrapovič do križišča v Marofu.

Pogodbo o tem sta v sredo podpisala župan Dušan Strnad in direktor podjetja ELTIM Darko Perko. Z obvoznico naj bi središče Ivančne Gorice razbremenili prometa, dela pa naj bi zaključili do jeseni.

Gradnja zahodne obvoznice v Ivančni Gorici je eden od prioritetnih občinskih projektov v letošnjem letu, saj je obvoznica ključnega pomena za nadaljnji razvoj občine, so Strnadove besede v sporočilu za javnost povzeli na občini.

V sklopu gradnje zahodne obvoznice so že pred leti zgradili krožišče pri Malem Hudem oz. podjetju Akrapovič, ki predstavlja nastavek načrtovane obvoznice. Od tam naprej bodo zdaj v okviru v sredo podpisane pogodbe zgradili 950 metrov ceste proti Stični, do križišča Marof, ki bo istočasno postalo krožišče.

V okviru v sredo podpisane pogodbe, vredne 1,3 milijona evrov, bodo preuredili tudi obe obstoječi avtobusni postajališči pri šolskem centru. Načrtujejo še regulacijo Stiškega potoka in ureditev odtoka v dolžini 240 metrov.

Skoraj istočasno s tem projektom, ki ga izvaja občina, naj bi svoj projekt začela tudi država. Ta bo od krožišča pri Malem Hudem zgradila cesto z nadvozom čez železniško progo, ki bo priključena na cesto v industrijski coni Ivančna Gorica.

Z obema projektoma naj bi središče Ivančne Gorice razbremenili prometa ter omogočili hitrejši in bolj varen dostop v Stično, Metnaj in do šolskega centra ter delno iz Ivančne Gorice do avtoceste.