Olivia Ortz Svet24.si

26-letna zborovodja seksala z dijakinjo, ko moža ...

kobranka, peskovnik, pasching Svet24.si

V peskovniku v vrtcu je zasikala kobranka

sds Necenzurirano

To so financerji SDS iz državnega gospodarstva

caks tonin Reporter.si

Bleferji Domovine: epidemija tretjerazrednih ...

kuljak 1 Ekipa24.si

Se ga spomnite? Ruski telovadec, ki je provociral ...

sofia-zhukova Odkrito.si

Sofija - kanibalka, razparaška babica ...

nogomet otroci Ekipa24.si

Joj?! Predsednik vlade se je osmešil pri nogometu...

Novice Ivančna Gorica

V Ivančni Gorici bodo gradili zahodo obvoznico

Piše: STA

Čas objave:
20.01.2022 11:30

V Ivančni Gorici bodo predvidoma sredi februarja začeli gradnjo dela zahodne obvoznice od krožišča pri podjetju Akrapovič do križišča v Marofu.

Pogodbo o tem sta v sredo podpisala župan Dušan Strnad in direktor podjetja ELTIM Darko Perko. Z obvoznico naj bi središče Ivančne Gorice razbremenili prometa, dela pa naj bi zaključili do jeseni.

Gradnja zahodne obvoznice v Ivančni Gorici je eden od prioritetnih občinskih projektov v letošnjem letu, saj je obvoznica ključnega pomena za nadaljnji razvoj občine, so Strnadove besede v sporočilu za javnost povzeli na občini.

V sklopu gradnje zahodne obvoznice so že pred leti zgradili krožišče pri Malem Hudem oz. podjetju Akrapovič, ki predstavlja nastavek načrtovane obvoznice. Od tam naprej bodo zdaj v okviru v sredo podpisane pogodbe zgradili 950 metrov ceste proti Stični, do križišča Marof, ki bo istočasno postalo krožišče.

V okviru v sredo podpisane pogodbe, vredne 1,3 milijona evrov, bodo preuredili tudi obe obstoječi avtobusni postajališči pri šolskem centru. Načrtujejo še regulacijo Stiškega potoka in ureditev odtoka v dolžini 240 metrov.

Skoraj istočasno s tem projektom, ki ga izvaja občina, naj bi svoj projekt začela tudi država. Ta bo od krožišča pri Malem Hudem zgradila cesto z nadvozom čez železniško progo, ki bo priključena na cesto v industrijski coni Ivančna Gorica.

Z obema projektoma naj bi središče Ivančne Gorice razbremenili prometa ter omogočili hitrejši in bolj varen dostop v Stično, Metnaj in do šolskega centra ter delno iz Ivančne Gorice do avtoceste.