stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Ivančna Gorica

V Ivančni Gorici za promet odprli novozgrajeni nadvoz pri Malem Hudem

Piše: STA

Čas objave:
23.01.2024 10:18

V Ivančni Gorici so za promet odprli novozgrajeni nadvoz čez železniško progo pri Malem Hudem, ki je tamkajšnjo novo obvoznico povezal z industrijsko cono in avtocesto. S tem naj bi središče Ivančne Gorice razbremenili tovornega in osebnega prometa iz zahodnega dela občine ter omogočili hitrejši dostop do šolskega centra.

Nadvoz bi morali za promet odpreti že lani, a se je zapletlo. Direkcija za infrastrukturo, ki je nadvoz gradila skupaj z občino, bi morala še pred njegovo predajo prometu zgraditi montažno krožišče pri bližnji trgovini Hofer, a je za to predvidena sredstva preusmerila v interventne ukrepe po poplavah. Gradnjo krožišča je zato prevzela občina, ki njegovo izgradnjo načrtuje v prihodnjih mesecih, vložena sredstva pa bosta z državo poračunali pri izgradnji stalnega krožišča.

Na novem podvozu je direkcija v preteklih dneh opravila komisijski pregled, odpravljene so bile nekatere pomanjkljivosti in izdana odločba o uporabnem dovoljenju, kar je v ponedeljek omogočilo odprtje prometa po nadvozu, so sporočili iz Občine Ivančna Gorica.

Nadvoz je dolg 112 metrov in širok 14 metrov. Naložba je vredna 3,17 milijona evrov, od česar je na podlagi sporazuma o sofinanciranju, podpisanega med občino Ivančna Gorica in državo, slednja prispevala nekaj manj kot tri milijone evrov, občina pa 175.000 evrov.