hurgada, plaža Svet24.si

Morski pes je do smrti pogrizel še romunsko ...

šolar, šolarka Svet24.si

Fenomen slovenskega znanja: vsi odlični in vsi ...

kdo vam laze1 Necenzurirano

Kdo vas hujska #kolumna

pirc musar ms Reporter.si

Kako sta obogatela Nataša Pirc Musar in njen mož...

sveca Ekipa24.si

Tragedija! Nogometaš storil samomor! Vrgel se je ...

george-reeves Odkrito.si

Je Georgea Reevesa ubil Superman?

goran dragic 22 mm Ekipa24.si

Nič ne bo z združitvijo Dončića in Dragića v ...

Novice Trebnje

V jubilejno leto vstopajo s publikacijama za otroke

Piše: R.K.

Čas objave:
08.10.2021 12:53

Prihodnje leto bo minilo 60 let od ustanovitve Komunale Trebnje. Ob vstopu v praznovanje je podjetje ob zaključku tedna otroka in na tradicionalni direktorjev dan predstavilo publikaciji za otroke – slikanico in pobarvanko o Bibi, ki je pikapolonico Polonco naučila ločevati odpadke.

Javno podjetje Komunala Trebnje je bilo ustanovljeno leta 1962, osnovni namen sta bila gradbeništvo in vzdrževanje občinskih cest. Podjetje je nato spremenilo številne organizacijske oblike, izvedlo reorganizacije poslovanja, spreminjalo vrste in obseg del ter se tako prilagajalo okolju, v katerem je delovalo.

v-jubilejno-leto-vstopajo-s-publikacijama-za-otroke
V jubilejno leto vstopajo s publikacijama za otroke
Lapego

V zadnjem desetletju je podjetje uredilo status odlagališča nenevarnih odpadkov Globoko, razvijalo dejavnost na področju vzdrževanja cest in javnih površin ter gradbeništva, že nekaj let upravlja sistem ogrevanja na lesno biomaso za mesto Trebnje, pred dvema letoma je izgradilo poslovno-logistični center na obrobju mesta. Razvoj podjetja bo v prihodnje usmerjen k tehničnemu napredku posameznih dejavnosti in povečanju obsega poslovanja v gradbeništvu, ključna naložba pa bo izgradnja III. etape odlagališča Globoko, ki bo omogočala obratovanje odlagališča nenevarnih odpadkov do leta 2029.

v-jubilejno-leto-vstopajo-s-publikacijama-za-otroke
V jubilejno leto vstopajo s publikacijama za otroke
Lapego

Danes je Komunala Trebnje d.o.o. javno podjetje v stoodstotni lasti občin Trebnje, Mokronog-Trebelno, Mirna in Šentrupert in je v zadnjih letih med najhitreje rastočimi podjetji v regiji. »Velik razvoj podjetja nakazuje že razlika v skupnih prihodkih, ki so se dvignili z dveh leta 2012 na dobrih šest milijonov evrov v preteklem letu. Zagotavljamo ustrezne delovne pogoje in omogočamo razvoj zaposlenih, poslujemo pozitivno in vlagamo v razvoj obstoječih in novih dejavnosti. V jubilejno leto tako vstopamo s publikacijama za otroke, ki se najlažje naučijo odgovornega ravnanja do okolja in posredno pozitivno
vplivajo tudi na starše,« pravi direktor podjetja Franci Starbek

V jubilejno leto vstopajo s publikacijama za otroke
V jubilejno leto vstopajo s publikacijama za otroke
Lapego

Avtorica pravljice o Bibi, ki je naučila pikapolonico Polonco ločevati odpadke, je Andreja Martinčič, vodja ravnanja z odpadki na Komunali Trebnje: »Biba zazna problem, hkrati pa ponudi rešitve. Uspe ji s pomočjo prijateljev. Pravljica nas spomni, da se vsi celo življenje učimo, napake pa lahko z dobro voljo in pripravljenostjo spremeniti se popravimo ali celo odpravimo. Če bomo s pravljico spremenili razmišljanje vsaj 10 oseb iz »saj ni pomembno« v »pomembno je, ker vsi živimo v istem okolju«, če bo vsaj 10 uporabnikov odpadke pripeljalo na zbirni center namesto odložilo na skupno zbiralnico ali še huje, neposredno v naravo, bo naš namen dosežen.« 

v-jubilejno-leto-vstopajo-s-publikacijama-za-otroke
V jubilejno leto vstopajo s publikacijama za otroke
Lapego

S predstavitvijo publikacij za otroke Komunala Trebnje tako vstopa v praznovanje 60-letnice delovanja, ki jo bodo v podjetju med drugim obeležili s prenovljeno spletno stranjo, ki bo uporabnikom omogočala lažji dostop do informacij ter naročanje in spremljanje njihovih storitev, ter odprtjem nadstrešnice na zbirnem centru Globoko.

Andreja Martinčič o slikanici in pobarvanki


Franci Starbek o podjetju in publikacijah