stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice Kočevje

V Kočevju ponarejajo podpise

Piše: Radio Krka

Čas objave:
30.11.2012 17:36

Ob prihodu na sinočnjo sejo kočevskega občinskega sveta, ki je prvič potekala pod streho turističnega kozolca ob rudniškem jezeru, je bil samostojni svetnik Davor Štamfelj kratko malo presenečen. Po njegovem se je zgodil takšen incident, ki mu v kočevski politiki ni primera.

»Direktorica občinske uprave Marta Briški me je vprašala, kaj jaz počnem tukaj, saj da nisem več član tega sveta, kar naj bi zapisal v odstopni izjavi, ki so jo prejeli na občini«. Štamfelj je sprva obnemel, nato le zmogel, da je tej ugotovitvi ugovarjal, kmalu pa je odšel in »vsebino odstopne izjave« prijavil na kočevski policiji. Nekdo je ponaredil, skeniral, njegov podpis in dodal žaljivo vsebino.

Če Štamfelj ne bi prišel na sejo ali nekoliko zamudil, potem bi bili svetniki bržkone na začetku seje seznanjeni z njegovo odstopno izjavo. »To je podel konstrukt, njegovega avtorja ali njih več, bo zagotovo raziskala policija, » je prepričan Štamfelj. K temu je treba dodati tudi to, da je občinska uprava ravnala šlampasto. Ob prejemu »odstopne izjave« bi morala nemudoma poklicati Štmaflja in preveriti vsebino. Predvsem zaradi nekaterih »ugotovitev«, ki bremenijo župana pri njegovem delu.