nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Kočevje

V Kočevju za enovitejšo turistično in kulturno ponudbo

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
25.01.2016 12:36

V Občini Kočevje so lani ustanovili Zavod za turizem in kulturo, katerega naloga je vzpostavitev bolj enotne in celovite turistične ter kulturne ponudbe na Kočevskem. Za njegovo delo so letos namenili 350.000 evrov občinskega proračunskega denarja. Od 1. februarja bo ta občinski zavod zaposloval pet ljudi, kasneje bo dobil tudi svojega direktorja.

Kočevski župan Vladimir Prebilič je po današnji novinarski konferenci za STA povedal, da v občini turizem razumejo kot eno izmed ključnih gospodarskih panog. Začeli so tudi z gradnjo turistične infrastrukture, v okviru katere so se lotili projekta navtičnega centra na Kočevskem jezeru, gradnje tamkajšnje plaže in turističnega kampa v njegovi bližini ter mladinskega hostela v mestnem središču.

Hkrati z izboljšanjem omenjene infrastrukture želijo doseči večje število krajevnih prenočitev in daljše zadrževanje gostov na Kočevskem, za kar pa potrebujejo ustreznega upravljavca ter usmerjevalca območne turistične ponudbe.

Tako so se, namesto da bi upravljanje omenjenih področij prepustili domačim društvom, odločili za ustanovitev zavoda, ki naj bi skrbel za razvoj omenjenih dejavnosti, povezal naj bi vse območne turistične ponudnike ter skupaj z njimi nastopil čim bolj enovito.

Glede povezovanja na kulturnem področju je župan opozoril, da so v Kočevju odprli center KCK oz. Kulturni center Kočevje, ki bo pod okriljem omenjenega zavoda občinsko turistično ponudbo povezal s kulturno.

K delu zavoda so pritegnili strokovnjake, ki se bodo lahko v celoti posvetili svojemu poslanstvu. V zavodu bodo od 1. februarja naprej zaposleni vodja kulture in vodja turizma ter drugi strokovni sodelavci, načrtujejo pa tudi še zaposlitev generalnega direktorja Zavoda za turizem in kulturo, je še povedal Prebilič.