pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Krško

V Krškem naj bi še letos začeli graditi novi savski most

Piše: Radio Krka

Čas objave:
29.05.2016 11:07

V Krškem oz. bližnjem Žadovinku naj bi še letos začeli graditi krški tretji most preko Save, s katerim nameravajo prometno razbremeniti tamkajšnje mestno jedro in tranzitni promet po glavni posavski prometnici preusmeriti na mestno obvoznico.

(Foto: STA)
Krški župan Miran Stanko je ob nedavni novinarski konferenci povedal, da naj bi gradnja novega mosta stala med 3,5 do 4,5 milijona evrov. Približno štiri petine potrebnega naložbenega denarja naj bi prispevala Direkcija RS za infrastrukturo, denar za ureditev pločnikov, razsvetljave in druge infrastrukture pa občina.

Krška občina je sicer gradbeno dovoljenje za omenjeni most že priskrbela, odkupili so vsa zemljišča, izvajalski razpis pa je že končan. Če pri tem ne bo zapletov, bi lahko novi krški most začeli graditi v drugi polovici leta. Hkrati pa nameravajo zgraditi še na do štiri milijone evrov ocenjeni južni krak krške obvoznice od krožišča pri novem mostu do krožišča v Žadovinku oz. ob tamkajšnjem trgovskem središču.

Most naj bi zgradili v 22 mesecih, denar zanj pa imata oba naložbenika že zagotovljen, je dodal župan.


Sicer pa bi radi v Krškem po njegovih besedah za pešce in kolesarje usposobili nekoliko pozabljeni t. i. vojaški most, katerega lastnik je ministrstvo za obrambo in po katerem so preko Save speljani cevovod, vodovod ter več drugih vodov.

Po njem je speljan tudi cevovod za gorivo, ki povezuje krško železniško postajo z vojaškim letališčem Cerklje ob Krki. Ker je ta potreben prenove, pa v Krškem predlagajo, da bi v zameno za njihove usluge in služnosti pri omenjeni prenovi most prešel v občinsko last. V primeru takšnega razpleta bi vojaški most Krčani tudi prenovili, je še povedal Stanko.

Župan Miran Stanko o mostu