stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice

V KS Kandija Grm si želijo obnove

Piše: R.K.

Čas objave:
15.04.2022 12:40

Prijetni pomladni dnevi so kot nalašč za raziskovanje lepih kotičkov naše čudovite Dolenjske. Zagotovo se kar nekaj takih lokacij skriva v novomeški Krajevni skupnosti Kandija Grm, katere predsednik je Srečko Vovko. Z njim smo se pogovarjali o urejanju omenjene krajevne skupnosti ter o novih projektih, pa tudi čakalnih dobah na oddelku za radiologijo v novomeški bolnišnici, kjer je odgovorni inženir na radiološkem oddelku.

Povedal je, da so pred kratkim pripravili čistilno akcijo, ki so se ji pridružili krajani in krajanke ter skupaj pobrali smeti in očistili nesnago. Dodal je, da so se imeli ob sončnem vremenu prijetno.

Srečko Vovko je povedal, da se v Krajevni skupnosti Kandija Grm trudijo denar, ki jim ga nameni občina oziroma ga dobijo na razpisih za krajevne skupnosti, porabiti čim bolj smotrno. Tako vsako leto urejajo klopi, pešpoti in otroška igrišča, na katera dodajo vsako leto kakšno novo igralo. Predsednik Krajevne skupnosti Kandija-Grm Srečko Vovko je povedal, da si želijo urediti staro in dotrajano infrastrukturo, med katero spada kanalizacija, vodovod in ceste. Dodal je, da verjame, da bo župan prisluhnil krajanom in krajankam ter da bodo našli skupen jezik.

V pogovoru se je Vovko dotaknil tudi športa, saj je z njim močno povezan - vodil je novomeški Agencijo za šport - ter povedal, da je pomembno, da se otroci čim prej vključijo v šport, da niso samo za računalniki, za knjigami ter da se gibajo v naravi.
Srečko Vovko je glede čakalnih dob na radiološkem oddelku v novomeški bolnišnici povedal, da so se čakalne dobe ob začetku soočanja s covidom-19 povečale, vendar so z notranjo reorganizacijo in medsebojno pomočjo inženirjev program konec leta naredili v celoti. Dodal je, da se trudijo prisluhniti pacientom, da naredijo čim več preiskav ter jim tako pomagajo čim prej priti do izvidov, ki so nujno potrebni za njihovo morebitno nadaljnje zdravljenje.

Celotnemu pogovoru lahko prisluhnete v priloženi datoteki.

Srečko Vovko, pogovor, 1. del


Srečko Vovko, pogovor, 2. del


Srečko Vovko, pogovor, 3. del