profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Metlika

V Metliki letos le protokolarni del tradicionalne Vinske vigredi

Piše: STA

Čas objave:
22.05.2021 10:08

Na grajskem dvorišču v Metliki bodo danes popoldne v nekoliko okrnjeni obliki začeli Vinsko vigred, največjo tradicionalno turistično-vinarsko in kulturno-etnološko prireditev v Beli krajini. Za razliko od lani, ko so se ji zaradi epidemije covida-19 morali v celoti odpovedati, jo bodo letos namesto v treh izvedli v enem dnevu.

Predsednik metliškega turističnega društva Vigred Rudi Vlašič je povedal, da bodo letošnjo 38. Vinsko vigred v Beli krajini izvedli v ožjem krogu, na protokolarni del pa so povabili le predstavnike medijev, sodelavce ter dolgoletne privržence.

Prireditev bo zaprtega tipa in bo potekala skladno z ukrepi za zajezitev novega koronavirusa, je povedal. Razglasili bodo šampione belokranjskega vina, podelili priznanje za najboljšo tradicionalno belokranjsko pogačo ter okronali novo kraljico metliške črnine.

Tridnevni festival Vinska vigred običajno v Belo krajino vsako leto privabi domače in tuje ljubitelje vrhunskega belokranjskega vina. Praznik nagrajenih vin, belokranjskih dobrot in območnih etnoloških posebnosti se je od leta 1983 utrdil v močno prepoznaven slovenski turistični dogodek, pa je zapisal predsednik prireditvenega odbora Vinske vigredi 2021 in metliški župan Darko Zevnik.