profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Metlika

V metliškem domu starejših 50 okuženih z novim koronavirusom

Piše: STA

Čas objave:
08.04.2020 19:55

V Občini Metlika je po podatkih župana Darka Zevnika z novim koronavirusom skupaj okuženih 53 ljudi, 50 od teh jih je v domu starejših občanov. Pet tamkajšnjih varovancev je do zdaj umrlo, eden od teh v negovalnem oddelku doma, kjer imajo sicer nameščenih 17 postelj, je navedel za STA. Po zadnjih podatkih doma se okužba počasi širi.

Direktorica Doma starejših občanov Metlika Ivica Lozar je povedala, da imajo vse negovalne postelje zasedene in da življenje v domu poteka "v redu". "Še vedno delamo na preventivi in še vedno opazujemo ljudi. Če pride do kakšnih znakov, zdravniki odreagirajo. Tako, kot smo delali do zdaj, delamo tudi naprej," je dejala.

Glede števila okuženih ni želela odgovarjati in je opozorila, da so vsi uradni podatki objavljeni na spletni strani NIJZ. "O številkah ne bom govorila," je še zatrdila.

Na spletni strani metliškega doma starejših so nazadnje 31. marca sporočili, da se okužba kljub vsem preventivnim ukrepom, ki jih izvajajo od začetka pojava novega koronavirusa, še vedno počasi širi.

Za zdravstveno stanje stanovalcev sicer skrbi zdravniška ekipa iz Splošne bolnišnice Novo mesto in zdravstvenih domov Novo mesto, Metlika in Črnomelj.