nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Novo mesto

Prenovili in pokrili bodo tribune stadiona Portoval

Piše: STA

Čas objave:
25.08.2023 07:46

V občini Novo mesto načrtujejo prenovo tribune na stadionu Portoval, ki bo vključevala tudi izvedbo nadstrešnice. Pogodbo o tem sta danes podpisala župan Gregor Macedoni in Edo Škufca iz podjetja CGP. Naložba je vredna nekaj več kot milijon evrov, so sporočili iz Mestne občine Novo mesto.

Preurejena in pokrita tribuna na novomeškem osrednjem stadionu bo omogočala spremljanje športnega dogajanja v vseh vremenskih razmerah 1000 gledalcem. Tem bo med drugim na voljo 760 sedišč.

Tribuna bo na severni in južni strani razširjena, nad njo bo urejena nadstrešnica z VIP prostorom za novinarje in snemalce, urejeni bodo tudi novi pomožni prostori in sanitarije. Dela naj bi bila zaključena v šestih mesecih.



Naložbo v vrednosti nekaj več kot milijon evrov bo v višini 100.000 evrov sofinanciralo ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport, 74.000 evrov bo prispevala Fundacija za šport, 50.000 evrov Nogometna zveza Slovenije, preostanek pa bo zagotovila novomeška občina.

Mestna občina z nadgradnjo tribune izboljšuje športno infrastrukturo za nogomet in atletiko, mestni stadion pa bo po dolgih letih dobil novo podobo. Preureditev bo nogometnemu klubu Krka omogočila zadostno število individualnih sedežev za izpolnjevanje pogojev nastopanja na najvišji ravni, atletskemu klubu pa izvedbo večjih atletskih tekmovanj in mitingov, so še sporočili.