nika kovač, 8. marec1 Svet24.si

8. marec zapravil preveč, sedaj prosijo za denar

Princ Harry Svet24.si

Princ Harry imel afero

predcasno glasovanje referendumi 2022 gospodarsko m24 Necenzurirano

SDS so mesta spet rekla "ne"

ljudmila novak m24 Reporter.si

Ljudmila Novak namignila Janezu Janši: »Janez, ...

nk olimpija 22 mm Ekipa24.si

Na mizi vodstva zmajev ponudba, ki je ne gre ...

diana Odkrito.si

Škandali, ki bi jih kraljeva družina najraje ...

Mario Ferri 3 Ekipa24.si

Razkrita identiteta pogumnega navijača, ki je v ...

Novice Novo mesto

V Novem mestu dodatno ozko prometno grlo

Piše: STA

Čas objave:
08.04.2019 18:39

V Novem mestu, kjer je obratna enosmerna prevoznost Kandijskega mosta ob le dveh preostalih redno prevoznih mostovih preko Krke dodatno zgostila prometne konice, se od danes obeta nova prometna ovira. Ob gradnji poti za kolesarje in pešce bodo namreč pri Ločenskem mostu predvidoma do konca maja potrebne zapore in druge prometne prilagoditve.

Z novomeške občine so sporočili, da bodo gradnjo poti ob Levičnikovi cesti ta teden nadaljevali z urejanjem Levičnikove ceste in priključkov na območju Ločenskega mosta.

Po občinskih podatkih bodo dela zahtevala polovične zapore cestišča in popolne zapore priključkov ter druge prometne prilagoditve.

Opozorili so, da bodo izvajalci predvidoma v ponedeljek po jutranji prometni konici začeli dela na Levičnikovi cesti med Ločenskim mostom in priključkoma proti Ragovem in Grabnu, tamkajšnji promet pa bodo pred začetkom mosta uredili polovično in ga urejali s signalizacijo.


V nadaljevanju gradnje so napovedali urejanje izvoza z Levičnikove ceste v smeri Ragovega in popolno prometno zaporo priključka. Sledilo bo urejanje prometnega otoka za pešce in kolesarje, v zadnjem delu gradnje pa urejanje priključka na Levičnikovo iz smeri Grabna, kar bo terjalo popolno zaporo priključka.

Promet po Levičnikovi cesti bodo med deli na priključkih in prometnem otoku upočasnili in omejili na 30 kilometrov na uro, po zagotovilih izvajalca pa bo tekel dvosmerno. Omenjena dela bodo predvidoma končali do konca maja, so še sporočili z novomeške občine.

Gradnja 1,2-kilometrskega odseka poti za pešce in kolesarje ob Levičnikovi cesti med novomeško Ločno in Žabjo vasjo naj bi sicer v celoti stala nekaj manj kot 1,25 milijona evrov. Vladna služba za razvoj in kohezijsko politiko je novomeški občini zanjo namenila nekaj manj kot 650.000 evrov. Razliko bo pokrila občina, z omenjeno novo povezavo pa bodo ločili motorni in preostali promet.

Pot so začeli graditi avgusta lani, rok za končanje del poteče konec maja.