ukrajinski vojak Svet24.si

Na Putinovi televiziji spregovoril o ruskem ...

balkon Svet24.si

Mlada družina iz okolice Celja bi zaradi napake ...

sds Necenzurirano

To so financerji SDS iz državnega gospodarstva

DRU20220509_6ZZ4410 Reporter.si

Reporter se mi včasih zdi celo boljši od Mladine...

arlington police Ekipa24.si

Policija brez milosti do Luke Dončića! Poglejte,...

nlp Odkrito.si

Je TO najboljša fotografija NLP-ja vseh časov?!

luka doncic Ekipa24.si

Srbi so Luki Dončiću pripisali, da igra kot ...

Novice

V Novem mestu plačevanje storitev s pametno kartico

Piše: R.K.

Čas objave:
16.01.2022 09:00

Mestni občini Novo mesto in Nova Gorica sta lansirali pametni sistem SITIUM, ki bo prek mestne kartice omogočal plačevanje osnovnih javnih storitev občine – v prvi fazi plačevanje storitev parkiranja na javnih parkiriščih.

Sistem deluje po principu dobroimetja, kar pomeni, da na kartico naložite sredstva, ki jih nato uporabljate za enostavno plačevanje storitev kot je npr. parkiranje.

V Knjižnici Mirana Jarca lahko vse od konca leta 2021 pridobite pametno mestno kartico Sitium. Izberete lahko fizično brezstično kartico ali pa uporabljate mobilno aplikacijo Sitium, ki si jo na telefon brezplačno naložite sami. Pametna kartica Sitium nam služi kot plačilno sredstvo za uporabo storitev javnih služb oz. kot sredstvo za identifikacijo.

Trenutno lahko v Novem mestu s kartico Sitium plačujete storitev parkiranja, v prihajajočih mesecih pa vam bo na voljo še več storitev.

Pametna mestna kartica bo sčasoma postala enotna mestna kartica, ki bo enakovredna članski izkaznici, vstopnici, karti ali drugemu sredstvu identifikacije ali plačilnemu sredstvu.Kako do pametne mestne kartice ali aplikacije?
Fizično kartico (5 EUR) lahko prevzamete in napolnite na registracijskih točkah na Študijskem oddelku v delovnem času novomeške knjižnice ter v avli občinske uprave na Seidlovi cesti 1 v delovnem času občinske uprave.


Mobilno aplikacijo Sitium si brezplačno naložite preko iOS APP ali STORE GOOGLE PLAY. Napolnite jo lahko sami.

Več o pametnem sistemu Sitium na www.sitium.si.