stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice Novo mesto

V novi novomeški urgenci opravili tehnični pregled

Piše: Radio Krka

Čas objave:
03.11.2015 16:12

V novomeškem nekaj manj kot sedem milijonov evrov vrednem novem urgentnem centru, ki so ga začeli graditi pred približno letom, so danes opravili tehnični pregled. V tridesetih dneh morajo odpraviti nekaj manjših nepravilnosti, prevzem objekta pa pričakujejo po 20. novembru, je za STA povedala direktorica Splošne bolnišnice Novo mesto Mira Retelj.

Retljeva je dodala, da morajo objekt kvalitativno prevzeti do 25. novembra. Kot načrtujejo, naj bi do 20. novembra odpravili vse ugotovljene nepravilnosti, nato naj bi objekt prevzeli in zanj dobili uporabno dovoljenje, je pojasnila.

Nova novomeška urgenca naj bi začela delovati januarja prihodnje leto, njeno odprtje pa predvidoma pričakujejo decembra.

Za novi urgentni center so dobili nekaj manj kot 4,2 milijona evrov evropskega denarja, neka manj kot 740.000 evrov je prispevala država in razliko bolnišnica. V delež bolnišnice, ki znaša nekaj manj kot dva milijona evrov, je zajeta tudi gradnja prvega nadstropja novega urgentnega bloka, v katerem bo delovala bolnišnična skupna intenzivna terapija.

Oprema zanjo naj bi stala dodatnih približno 14 milijonov evrov, ki naj bi jih v dveh polovicah, prihodnje leto in leta 2017, ko je predviden zaključek projekta, zagotovila država.

V nove prostore nameravajo preseliti tudi laboratorije in diagnostiko, staro stavbo internega oddelka pa naj bi prenovili in v njej uredili negovalno bolnišnico ter oddelek paliativne oskrbe. Njena prenova naj bi predvidoma stala približno štiri milijone evrov, je še povedala Retljeva.