mojca mavec Dobra karma

'Po slovenskih merilih sem nemogoča,' pravi ...

Dakota Johnson Svet24.si

FOTO: Ob mednarodnem dnevu ženskega orgazma z ...

josip broz tito davorjanka paunovic Reporter.si

To je bila najbolj vroča Titova ljubezen: seksa ...

dron, škofljica, migranti Svet24.si

VIDEO: Tako so na Škofljici z dronom zasačili ...

pivec3 Necenzurirano

Aleksandra Pivec je žrtev – same sebe #kolumna

bejrut, eksplozija, amonijev-nitrat Odkrito.si

Zakaj je eksplozija v Bejrutu bila tako ...

tom in jan Njena.si

KMETIJA: Takšen je maček Tom po skoraj enem letu...

Novice Novo mesto

V novomeškem središču začasna sprememba poteka prometa

Piše: STA

Čas objave:
18.03.2020 11:10

V Novem mestu, kjer po prenovi Glavnega trga nadaljujejo prenovo mestnega jedra, so zaradi preglednega arheološkega sondiranja v križišču Rozmanove in Vrhovčeve ulice oz. pred Knjižnico Mirana Jarca danes zaprli dovoz na Vrhovčevo ulico. V četrtek načrtujejo še dva izkopa na delu Rozmanove ulice pri parku Rastoče knjige.

Z novomeške občine so sporočili, da je dostop do Vrhovčeve ulice možen prek Ulice Talcev, Jerebove in Šolske ulice, ob arheoloških delih pri parku Rastoče knjige pa bo obvoz možen po nasprotni polovici cestišča.

Arheologi naj bi se po sondiranju pri omenjenem parku predvidoma še v četrtek preselili na začetek Prešernovega trga, ki ga bodo na najožjem vstopnem delu pri Savinškovemu spomeniku takrat zaprli za promet.

Obvoz proti Kandijskemu mostu bo v nasprotni smeri kot sicer možen po Rozmanovi in Kastelčevi ulici ter dalje po Prešernovem trgu in Sokolski ulici.

Z novomeške občine so še sporočili, da v ponedeljek začeto arheološko sondiranje pred nadaljevanjem prenove mestnega jedra za zdaj poteka hitreje od pričakovanj.

Prenovitvena naložba pa naj bi stala približno 2,7 milijona evrov. Po podatkih Mestne občine Novo mesto bodo približno 2,1 milijona evrov omenjene naložbe pokrili s kohezijskim vložkom.

Po zagotovilih izvajalca bodo arheološki pregled v primeru ugodnih vremenskih razmer končali sredi aprila. O nadaljevanju arheoloških raziskav bo odločil izid omenjenih predhodnih sondiranj, občina pa bo ob morebitnih nadaljnjih arheoloških izkopavanjih opravila izbor za izvajalca gradbenih del, ki jih načrtujejo v drugi polovici leta.