računalnik, ženska, spletna prevara Svet24.si

V ljubezen 49-letne Hrvatice s Turkom se je ...

Alec Baldwin Svet24.si

Alec Baldwin obtožen nenamernega uboja

iza-login Necenzurirano

Tuš spet naprodaj, zanima kralja banan in ...

Blaz Brodnjak Am Cham-STA Reporter.si

Bo ta vplivni poslovnež naslednji premier, če ...

doncic Ekipa24.si

Kako se je iskrilo! Pomočnik Detroita želel ...

Meghan Trainor Odkrito.si

V veselem pričakovanju!

avdic obrez Ekipa24.si

Umrl od smeha!!! Morate videti to noro ...

Novice Novo mesto

V novomeški bolnišnici strogi ukrepi

Piše: STA

Čas objave:
07.03.2020 13:25

V Splošni bolnišnici Novo mesto so, potem ko se je s koronavirusom okužil zdravnik iz Zdravstvenega doma Metlika, uvedli stroge ukrepe. Prepovedali so obiske in uvedli strog režim za bolnike. Med okuženimi je tudi oseba, ki je bila v tesnem stiku z zdravnikom iz Metlike in je bila z njim na potovanju v Italiji, poroča Dolenjski list. Testirali so tudi 6 zdravstvenih delavcev, ki so bili v stiku z zdravnikom in kažejo določene zdravstvene težave, pri vseh šestih je bil bris negativen.

1p.JPG
Prim. Milivoj Piletič, dr. med. spec. interne medicine
Radio Krka, M.K.

Kot je pojasnil strokovni direktor novomeške bolnišnice Milivoj Piletič, je bolnišnica pripravila poseben koridor, po katerem bolnike, ki na vratih pozvonijo, usmerijo na mesto, kjer jim bodo odvzeli bris.

To je tudi enotna vstopna točka, ki so jo pripravili skupaj s štirimi zdravstvenimi domovi in koncesionarji Bele krajine in Dolenjske. Ljudje najprej pokličejo osebnega zdravnika, ki jih nato napoti na odvzem brisa, tako da ti po njegovih besedah pridejo že napovedani na vstopno točko.

Novomeška bolnišnica.png
Novomeška bolnišnica
STA, R.B.

"Vzamemo jim bris in če so neprizadeti, gredo v samoizolacijo domov, če pa so bolni, jih zadržimo v teh prostorih, dokler ne dobimo rezultata brisa. V primeru negativnega brisa jih hospitaliziramo v naši bolnišnici, v primeru pozitivnega brisa pa jih prepeljemo na infekcijsko kliniko v Ljubljano," je dejal Piletič.

Tam je tudi zdravnik, pri katerem so v petek potrdili okužbo z novim koronavirusom in dela v metliškem zdravstvenem domu. Po navedbah medijev naj bi se počutil dobro.

Če bodo zmogljivosti v Ljubljani, Mariboru in na Golniku zapolnjene, bodo odprli tudi periferne bolnišnice, vključno z novomeško, je povedal Piletič. Bolnišnica že ima pripravljene izolacijske prostore, zaenkrat je pripravljenih 20 postelj.

Zdravstveni dom Metlika je zaprt, vsi zaposleni so doma in jim bodo po enem tednu odvzeli bris na koronavirus. Ljudje se lahko obrnejo na Zdravstveni dom Črnomelj, je povedal Piletič.