stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Škocjan

V Občini Škocjan letos in prihodnje leto za skupaj 10 milijonov evrov naložb

Piše: STA

Čas objave:
14.06.2022 06:28

V Občini Škocjan na Dolenjskem letos in prihodnje leto načrtujejo za skupaj približno 10 milijonov evrov naložb. Pri večini teh poleg denarja lokalne skupnosti pričakujejo državno in evropsko denarno podporo. Šlo bo tako za infrastrukturne naložbe kot za vlaganja v okrepitev kakovosti bivanja in varnega življenja, je pojasnil župan Jože Kapler.

Kapler je na današnji novinarski konferenci z najavo prireditvenega niza Knobleharjevo 2022, ki ga pripravljajo ob skorajšnjem občinskem prazniku, povedal, da gre za že začete ali za naložbe, ki jih načrtujejo letos in prihodnje leto.

V okviru Knobleharjevega bodo v petek odprli prenovljeno cesto v vasi Osrečje, je napovedal. Med letošnjimi večjimi naložbami je navedel jesensko končanje skoraj 800.000 evrov vredne naložbe ureditve varstveno-bivalnega objekta na Bučki.

Med večje naložbe v Občini Škocjan spada tudi gradnja večnamenskega doma v Škocjanu, ki naj bi ga začeli graditi jeseni in končali prihodnje leto ali leta 2024. Denar za omenjeno večmilijonsko naložbo sicer še zbirajo, do zdaj pa so zanjo zagotovili približno 1,4 milijona evrov državne denarne podpore, je dodal.


Župan je napovedal tudi naložbe v prometno infrastrukturo, med katerimi bo največja prenova ceste od Dolnje Stare vasi do avtocestnega priključka z gradnjo pločnikov in krožišča pri Dolnji Stari vasi. Ta bo po sporazumu o sofinanciranju, ki ga je škocjanska občina podpisala z Direkcijo RS za infrastrukturo, stala približno 3,5 milijona evrov.

Pomembna bo tudi prenova regionalne ceste z gradnjo pločnika od Škocjana do Stare Bučke. Pri naložbi bo sodelovala direkcija za infrastrukturo. Projekt pa naj bi stal nekaj manj kot 960.000 evrov. Prenoviti nameravajo še občinska cestna odseka od Zbur do Malih Poljan oz. Klenovika ter od Goriške vasi do Goriške gore v skupni dolžini približno 3,6 kilometra.

Me tekočimi in načrtovanimi naložbami je Kapler opozoril še na ureditev območja ob Radulji v Škocjanu in medgeneracijskega stičišča na območju škocjanske stare vage, nadgradnjo projekta Zeliščarskega centra jugovzhodne Slovenije v Zagradu pri Škocjanu in ureditve ter programske dejavnosti na območju nekdanjega srednjeveškega mesta Gutenwerd na Otoku pri Dobravi.

Med drugimi naložbami je župan navedel še ureditev postajališča za avtodome na Bučki in ureditev starega župnišča v Škocjanu z vzpostavitvijo kulturno-turističnega centra dr. Ignacija Knobleharja v prihodnjem letu ali dveh.