Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Škocjan

Škocjan: Uradno odprtje krožišča, ceste in vodnih prepustov

Piše: STA

Čas objave:
07.10.2021 06:24

V Občini Škocjan so danes uradno odprli novo krožišče pri Gospodarsko tehnološkem centru Škocjan v Dobruški vasi, prenovljen cestni odsek na Bučki in nova vodna prepusta v Dolenjih Raduljah. Za naložbe so odšteli približno 4,4 milijona evrov, sofinancirala jih je Direkcija RS za infrastrukturo.

Škocjanski župan Jože Kapler je ob odprtju krožišča v Dobruški vasi navedel, da je za prenovo cestišča do bližnje Dobrave, v okviru katere so zgradili tudi krožišče, direkcija za infrastrukturo odštela 860.000 evrov, občina pa je za naložbo prispevala 100.000 evrov. Del tega zneska je nadomestila z lastnimi zemljišči, je dodal.

Za prenovo in opremo 1,3-kilometrskega odseka regionalne ceste na Bučki so skupaj odšteli približno 2,9 milijona evrov. Občina je za naložbo prispevala približno 900.000 evrov, dvomilijonsko razliko pa je pokrila direkcija.

V Dolenjih Raduljah, kjer so imeli težave s poplavljanjem, so ob prenovi in opremljanju približno 450-metrskega regionalnega cestišča zgradili dva vodna prepusta. Naložba je stala približno 650.000 evrov, v celoti pa jo je pokrila direkcija za infrastrukturo.



Kapler je še ocenil, da so z omenjenimi naložbami okrepili prometno in protipoplavno varnost občanov, z izgradnjo krožišča v Dobruški vasi pa omogočili nadaljnji razvoj škocjanske poslovne cone oz. Gospodarsko tehnološkega centra Škocjan.

Odprtja se je udeležila tudi direktorica Direkcije RS za infrastrukturo Ljiljana Herga. Hergova je povedala, da direkcija veliko vlaga v cestno in železniško infrastrukturo. Ocenila je tudi, da se pri prenovi državnih cest, ki so bile po njenem "leta zanemarjene", kaže napredek. Na številnih državnih cestah sicer izvajajo preplastitve in druga naložbena vzdrževalna dela, je dodala.

Gre tudi za ukrepe prometne varnosti v lokalnih skupnostih, ki se na slovenskih cestah pozna po večji varnosti udeležencev v prometu, je še dejala direktorica direkcije.

Škocjanski župan Jože Kapler

O novih infrastrukturnih naložbah v občini


Direktorica Direkcije RS za infrastrukturo Ljiljana Herga

O naložbah, ki jih izvaja direkcija