profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Ljubljana

V projektu Dihamo z naravo v dveh letih sodelovalo več kot 4000 udeležencev

Piše: STA

Čas objave:
10.11.2022 13:03

Humanitarno društvo Šola zdravja je zaključilo projekt Dihamo z naravo, v okviru katerega je na 615 brezplačnih vadbah lani in letos sodelovalo skupno več kot 4000 udeležencev. Ti poudarjajo, da se po vadbi počutijo bolj sproščeno, zaznavajo tudi boljše splošno počutje, so ob zaključku projekta sporočili iz društva.

Projekt Dihamo z naravo je udeležence v naravo vabil v lanskem in letošnjem spomladanskem in jesenskem času, v vmesnem času in tudi danes pa v društvu omogočajo izvajanje aktivnosti ob posnetku, ki je dostopen na spletni strani društva in na nekaterih drugih kanalih.

Prvo leto izvajanja projekta je bila vadba enkrat tedensko na 18 lokacijah po Sloveniji, letos so dodali še dve lokaciji, med drugim pa so vadbe potekale tudi v Prekmurju, na Koroškem in v Beli krajini.



Povprečno se je posamezne vadbe udeležilo sedem udeležencev, ki so se z vaditeljem ali prostovoljcem društva Šola zdravja napotili na sprehod do mirnega kotička v naravi. Tam so izvajali sprostitvene, dihalne in gibalne vaje ter meditacijo s poudarkom na programih čuječnosti in tako poskrbeli za umiritev uma in telesa.

Brezplačno vadbo je sofinanciralo ministrstvo za zdravje, in sicer na podlagi razpisa za sofinanciranje programov neposredne pomoči, svetovanja in oskrbe ranljivih, ogroženih oseb, ki jih izvajajo humanitarne organizacije v letu 2021 in 2022. Društvo Šola zdravja želi projekt nadaljevati, zato se je nedavno prijavilo na nov razpis ministrstva za izvajanje tovrstnih dejavnosti do leta 2025.