denis-avdić Svet24.si

FOTO in VIDEO: Denisu Avdiću voščili tudi dve ...

opica tamarinka Svet24.si

Skrivnostna izginotja in smrt v živalskem vrtu

sova, rusija, vohunjenje Necenzurirano

Skrivnost stavbe, kjer je bil štab ruskih vohunov

plavajoce mobilne hise ljubljanica-pl003 Reporter.si

Jankovićevi stari znanci so se omastili: bivša ...

doncic Ekipa24.si

Kako se je iskrilo! Pomočnik Detroita želel ...

3the-last-of-us Odkrito.si

Najboljša adaptacija videoigre kadarkoli

avdic obrez Ekipa24.si

Umrl od smeha!!! Morate videti to noro ...

Novice Ljubljana

V projektu Dihamo z naravo v dveh letih sodelovalo več kot 4000 udeležencev

Piše: STA

Čas objave:
10.11.2022 13:03

Humanitarno društvo Šola zdravja je zaključilo projekt Dihamo z naravo, v okviru katerega je na 615 brezplačnih vadbah lani in letos sodelovalo skupno več kot 4000 udeležencev. Ti poudarjajo, da se po vadbi počutijo bolj sproščeno, zaznavajo tudi boljše splošno počutje, so ob zaključku projekta sporočili iz društva.

Projekt Dihamo z naravo je udeležence v naravo vabil v lanskem in letošnjem spomladanskem in jesenskem času, v vmesnem času in tudi danes pa v društvu omogočajo izvajanje aktivnosti ob posnetku, ki je dostopen na spletni strani društva in na nekaterih drugih kanalih.

Prvo leto izvajanja projekta je bila vadba enkrat tedensko na 18 lokacijah po Sloveniji, letos so dodali še dve lokaciji, med drugim pa so vadbe potekale tudi v Prekmurju, na Koroškem in v Beli krajini.Povprečno se je posamezne vadbe udeležilo sedem udeležencev, ki so se z vaditeljem ali prostovoljcem društva Šola zdravja napotili na sprehod do mirnega kotička v naravi. Tam so izvajali sprostitvene, dihalne in gibalne vaje ter meditacijo s poudarkom na programih čuječnosti in tako poskrbeli za umiritev uma in telesa.

Brezplačno vadbo je sofinanciralo ministrstvo za zdravje, in sicer na podlagi razpisa za sofinanciranje programov neposredne pomoči, svetovanja in oskrbe ranljivih, ogroženih oseb, ki jih izvajajo humanitarne organizacije v letu 2021 in 2022. Društvo Šola zdravja želi projekt nadaljevati, zato se je nedavno prijavilo na nov razpis ministrstva za izvajanje tovrstnih dejavnosti do leta 2025.